Marion Pepels

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marion Pepels en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Marion Pepels heeft 16 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na de zesde klas naar Maastricht naar het St.

  Na de zesde klas naar Maastricht naar het St. Maartenscollege. Met de trein en een loodzware schooltas van Valkenburg naar Maastricht. Engelse les van Mijnh. Brouwers was altijd leuk, en biologie van 'Kuifje' en nederlands van Dhr Corten. Met tekenen mochten Maastricht in en Pater Vink torentje tekenen. Sport vond ik er fantastisch: atletiek(LSA), kastie en basketbal. Maar de studie was voor mij te zwaar en na de brugklas terug naar Valkenburg.

  Sint Maartenscollege, 1972

  Fantastische tijd!! Na een herexamen Havo(in aug toen nog) toch naar het CIOS in Sittard.

  Fantastische tijd!! Na een herexamen Havo(in aug toen nog) toch naar het CIOS in Sittard. Op de damesflat(gezellig) en in een hele leuke klas, 1C. Na de ontgroening de eerste echte week en gelijk buikpijn. Toch doorzetten maar veel pijn. Naar huis en gelijk naar ziekenhuis: blindedarmontsteking. Na 2 weken weer terug op school, maar mocht 6 weken geen praktijk doen. Na 6 weken weer beginnen en er werd met me gegooid in de judoles bij Ome Jan. Kon natuurlijk geen valbreken. Dus na school van 17.30-18.00 oefenen, oefenen en oefenen. Bedankt al mijn klasgenoten(vooral Carrie) voor de hulp en moeite. Turnen onder leiding van Miep en van Dijk en veel hulp van Jeanette van Ravensteijn. Die hielp elke les iedereen en als dan praktijktoets was, even de stof bekijken en de oefening draaien..... 10!!! Bob Janssen(10-kamp!)deed dat in de atletiekles en zo hielp iedereen elkaar. Natuurijs op de vijver en tijdens recreatiesport ijshockey!! Moet een voorteken geweest zijn. Ik schaatste kunst op dat moment maar zou later overstappen naar de stick en puck. Tennis werd mijn hoofdvak en dus veel naar het Carperion om te oefenen. 1e jaar net gehaald na veel ploeteren en hard werken. 2e jaar in tennis-en voetbalklas. Skikamp in Fiesch(CH)geweldig!! Alle 2 jaars met leraren en een belgische school aan het eten in het vakantiecentrum! Langlaufen met Richard Leito uit Curacao, die had nog nooit zoveel sneeuw gezien!!! Wel prachtig weer. Alpine skiën met Cervenka die net zo hard vooruit als achteruit de berg afging. Hij was wel de enige 'zwaar' geblesseerde van die week. Op de laatste dag met de leraren de afdaling door het bos naar beneden. Op een open plek komt Houten van de ene kant, Beekman van de andere en gaan recht op elkaar af. Cervenka door het midden en kan ze niet meer ontwijken. Of toch wel, maar klapt met een ski boven op een steen en die ski tegen zijn voorhoofd aan. Snee en een bloedspoor in de sneeuw naar de doktor. Op geg' ven moment koppijn op de terugweg in de bus naar Sittard. Stage in Den Bosch in de Wiltenhal. Voor het eerst op kamers en zelf koken. Lukte wel en beviel goed. Mijn familie vond het ook prachtig, want elke weekend Bossche bollen! Gelukkig ontdekte ik pas op mijn laatste dag in Den Bosch dat er ook een Mac Donalds was!! Geslaagd in jan 1981 en tennisspecialisatie gevolgd, maar dat was een beetje te hoog voor iemand die eigenlijk pas op het Cios begonnen was met tennissen.

  CIOS / Sport en Bewegen, 1978

  Veel fietsen van Wijck naar de Capucijnenstraat.

  Veel fietsen van Wijck naar de Capucijnenstraat. Gym op een tennisveld!! In 1976 Mavo-diploma en terug naar de Havo in Maastricht, naar de 4e klas Stella Maris in Wijck. Gym in de stad, in de gymzaal op de capucijnenstraat. Economie van Dhr Ottenheim, duits van Dhr Roos en engels van Dhr van Aalst. Dhr. Ribbens voor aardrijkskunde en Frans Kraan voor nederlands. De 5e klas en examenjaar verhuisden we naar de Capucijnenstraat, en dus elk vrij uur op het Vrijthof. De Old Dutch(de ouwe Old Dutch!) was trefpunt. Of na een nulde uur op donderdagmorgen en daarna 2 uur vrij, was alleen de Oude Vogelstruijs open. Zaten we om 8.30 uur tussen de oude mennekes met sigaren en ouwe klare al aan de koffie! Examen gedaan en daarna met de hele klas een weekje naar Zeeland. Voor iedere klas was er een schoolreisje geregeld alleen onze klas viel overal buiten. Dus zelf maar georganiseerd.Leuke klas met Thera, Manon, Ingrid, Reny, René(grootste MVV-fan), Lilian, Ingrid en vele anderen. 4 stacaravans op een camping in Zoutelande, hartstikke lekker weer in Juni. Zuster Edith van duits ging de hele week mee en ook andere leraren kwamen een paar daagjes op bezoek. Zuster Edith met los haar(geen kapje, maar krullen) en in spijkerbroek deed aan alles mee! In die tijd was het WK voetbal in Argentinië en kijken in de campingkantine. Nederland-Schotland(2-3) was niet om aan te zien en dus gingen we niet meer kijken. Nederland-Oostenrijk(5-1) volgden we via de radio in een stacaravan waar we allemaal met een bord spagetti op schoot zaten toen Oranje begon te scoren. Bijna de slierten tegen het plafond!(5 keer)

  Stella Maris, 1976