Ontdek PLUS

Jos Joosten

Kent 5 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Jos Joosten en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jos Joosten heeft 1 klassenfoto's en kent 5 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heb hier maar een jaar op internaat gezeten, daarna gingen wij aan de wal.

  Heb hier maar een jaar op internaat gezeten, daarna gingen wij aan de wal. De meisjesschool was nog niet zolang toegankelijk voor jongens, die volgens mij ook nog maar tot de derde klas mochten blijven: een stuk of tien jongens dus tussen een enorme massa meiden, juffen en zusters. Ik zat in de "tweede kamer", als ik me goed herinner, bij zuster Clara (?) die erg aardig was. Herinner me verder zuster Bernadette (derde kamer) die je tegenwoordig in beschaafd Nederlands een ongehoorde superbitch zou noemen. Dat zo iemand op kleine kinderen werd losgelaten!

  Julia Internaat, 1971

  Ik heb maar één jaar op de Jozefschool gezeten (en op het Julia-internaat), in de eerste klas.

  Ik heb maar één jaar op de Jozefschool gezeten (en op het Julia-internaat), in de eerste klas. Volgens mij heette de juffrouw Mis (of Miss), was ze nieuw en woonde ze in Breda. Ben ooit van het groene huisje op de speelplaats afgevallen en heb er mijn arm gebroken. We zijn in 1972 in Nijmegen aan de wal gaan wonen en ben daar verder op schoool geweest.

  St. Jozefschool, 1971

  Vanaf de tweede klas (in 1972) op deze school, die toen nog altijd de "Meisjesschool" werd genoemd.

  Vanaf de tweede klas (in 1972) op deze school, die toen nog altijd de "Meisjesschool" werd genoemd. Ik herinner me als eerste Juffrouw Kraak (die toen al een lieve oude dame was (waarschijnlijk veel jonger dan ik nu denk), die niet zolang geleden overleden is); juffrouw kalwij (3e klas - snel overspannen); juffrouw Hilhorst (4e klas eng mens; overspannen); juffrouw poulisse (die vlak naast de stefanuskerk woonde) als ik me goed herinner ook al overspannen weg; toen de beruchte meneer frielink (volgens mij ook pas dood) die ikzelf wel te hebben vond, maar die er regelmatig op sloeg als hij zijn suikerklontjes vergat. rare woedeaanvallen had die man.

  Sint Angelaschool, 1972