Ontdek PLUS

Joke Pallada

Kent 5 personen

Weduwe , 2 kinderen
Woont in Purmerend

  Bekijk het volledige profiel van Joke Pallada en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Joke Pallada heeft 5 klassenfoto's en kent 5 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Er waren twee vedriepingen; beneden zat de Montessori en boven het 'gewone' kleuteronderwijs.

  Er waren twee vedriepingen; beneden zat de Montessori en boven het 'gewone' kleuteronderwijs. Ik zat beneden in de klas bij Zuster Willibrord, een heel lieve leidster, met oog voor elk kind afzonderlijk. Af en toe kwam Zr Albina voor de klas, maar met haar kon ik niet zo goed overweg. Mijn vriendinnetje zat boven. Ik heb het er erg leuk gehad en we kwamen vervolgens samen terecht in de eerste klas van de Mariaschool aan dezelfde Da Costakade. Ik heb nog een heel klein traumaatje overgehouden aan het verschil tussen jongens en meisjes daar. Meisjes mochten in de poppenhoek, in het keukentje, of schilderen en jongens mochten met de grote blokken of de auto's. Dat wilde ik ook graag, maar dat mocht alleen maar mee als er geen jongens waren die in de blokkenhoek wilden. Ik heb er nog eens een verhaaltje over geschreven; klik hier >>> http://jokezelf.net/2012/04/11/grote-blokken-2/ In de categorie vertederend; Ik herinner me een grote blauwe heksenhoed die je op moest zetten als je naar de w.c. moest, zodat het duidelijk was dat er een kind op het toilet zat.

  St. Theresia kleuterschool ..., 1956

  Ik zat op deze school, maar volgens mij staan er nog twee scholen met dezelfde naam in het overzicht; De Liefde en de mariaschool.

  Ik zat op deze school, maar volgens mij staan er nog twee scholen met dezelfde naam in het overzicht; De Liefde en de mariaschool. Daar staan mijn gegevens ook, en daar heb ik ook wat foto's geplaatst. Ik herinner me juffrouw Klijn van de eerste klas, juffrouw Pellekoorn van de tweede, juf Karhof in de derde, de vierde en de vijfde klas; geen idee meer (volgens een van mijn klasgenoten gaf juffrouw Donkers in de vierde les, maar ik herinner me de naam niet eens meer) en de zesde klas was er ineens een hoofdmeester; meester (mijnheer) Boosten. Verder herinner ik me nog muziekles van een meneer met een orgeltje. En de overblijf in de kelder met al die trappen.

  st.mariaschool l.o., 1958

  Ik heb de deeltijdopleiding gedaan.

  Ik heb de deeltijdopleiding gedaan. Die was net een jaar van start en dat kwam goed overeen met mijn andere veprlichtingen; gezin en werk. Avonds college lopen was erg handig met jonge kinderen. Erg leuke tijd gehad. Veel opgestoken. Na 10 jaar afgestudeerd en toch nog goed terecht gekomen.

  Universiteit van Amsterdam ..., 1984