Johannes (Jan) Meijer

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Johannes (Jan) Meijer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Johannes (Jan) Meijer heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het Sins Janscollege zat toen nog in een oud krakkemikkig gebouw in een zijstraat van de Beeklaan (Teylerstraat ?).

  Het Sins Janscollege zat toen nog in een oud krakkemikkig gebouw in een zijstraat van de Beeklaan (Teylerstraat ?). Op deze school zat ik maar een paar maanden, totdat wij naar Curaçao verhuisden. Een paar namen die ik mij herinner: Walter Lelyveld, Frits Nobbe.

  Sint Janscollege, 1956

  Eigenlijk hoofdzakelijk slechte herinneringen: de nodige aanvaringen met Pater Wilhelm Herr, de prefect die zijn Pruisische afkomst niet verloochende en optrad als een totaal gevoelloze en racistische dictator, en ook met kleine-cour surveillant Pater Oom

  Eigenlijk hoofdzakelijk slechte herinneringen: de nodige aanvaringen met Pater Wilhelm Herr, de prefect die zijn Pruisische afkomst niet verloochende en optrad als een totaal gevoelloze en racistische dictator, en ook met kleine-cour surveillant Pater Oomen die uit hetzelfde hout was gesneden. Toch wel een paar leuke dingen: 's winters schaatsen op de cour, 's zomers boogschieten en beukenootjes en walnoten jatten in de paterstuin, het koor Sancta Cecilia, zomerkamp voor kinderen uit het buitenland in Bergen-op-Zoom (alleen weer verziekt door de aanwezigheid van Pater Herr). Maar ik herinner me ook één pater die door iedereen hogelijk werd gewaardeerd: Pater van Beijersbergen-Henegouwen, de onder-prefect.

  Canisius College HBS Gymnasium, 1951

  Ik woonde met mijn ouders aan de andere kant van de straat in het Hotel Wijnands.

  Ik woonde met mijn ouders aan de andere kant van de straat in het Hotel Wijnands. Een tragisch voorval, dat ik me nog steeds kan herinneren, was het verongelukken op een bouwwerk van de vader van Gerard en ??? Het Mannetje. Een ander vriendje was de van oorsprong Russische Wanja, die naast het hotel woonde en wiens moeder en tante damesgymnastiekles gaven, waar wij soms met verwondering naar zaten te kijken. Rechts naast de school, tussen de school en de katholieke kerk lag een toneelzaal. Daar werd in de tijd dat ik daar was Assepoester opgevoerd. Ik weet nog heel goed hoe ik daar buiten door een zijhek naar stond te kijken.

  fraterschool, 1946