Ontdek PLUS

Jeroen Gerrits

Kent 0 personen

MARRIED
Woont in Zutphen

  Bekijk het volledige profiel van Jeroen Gerrits en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jeroen Gerrits heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Psychologie: part- time 's avonds.

  Psychologie: part- time 's avonds. Jeugdstudies; Goeie herinneringen aan de zeer boeiende colleges over psychiatrie van Henkelman en in het 1e jaar die van Piet Vroon. Over de praktijk van het werken met mensen leer je hier niet veel omdat het wetenschapsgericht is. Ging meer over onderzoek, biologie en statistiek. Alleen de laatste jaren toen het over probleemjongeren, psychopathologie en diagnostiek ging was er een relatie met mijn werk en werd het een stuk interessanter. Was altijd heel gezellig met de medestudenten die allemaal al in de praktijk actief waren als o.a. advocaat van de bende van X?, onderwijzer of hulpverlener. Docenten stonden meer op afstand bij 'jeugdstudies'. Alleen bij 'klinische' was er persoonlijke betrokkenheid merkbaar van docenten t.a.v. studenten. Grappig dat ik hier opeens een begaafde docent kreeg, Fred Engel genaamd, die vroeger een mede-student was op soc.acad. De Nijenburgh. De hele studie ging op rolletjes met hoge cijfers en dat was een leuke ervaring, behalve aan het einde, toen ik een scriptie begeleider kreeg die door zijn voortdurend wisselende en tegenstrijdige adviezen mij tot wanhoop en zelfs intense woede wist te krijgen. Ondanks hem heb ik mijn bul gelukkig toch gehaald.

  Universiteit Utrecht, fsw, ..., 1988

  Een paar jaar was ik af en toe gastdocent (gedwongen hulpverlening,gezinstherapie en pedagogiek) en supervisor.

  Een paar jaar was ik af en toe gastdocent (gedwongen hulpverlening,gezinstherapie en pedagogiek) en supervisor. Heel goeie sfeer op de Horst, enthousiaste studenten en docenten, soms wat rommelige organisatie. Voorbeelden en tips vanuit de praktijk, daar was veel vraag naar en zo hoort het ook bij een beroepsopleiding. Met veel plezier gewerkt na prettig aanname gesprek met Els Geurtsen, verder herinner ik mij nog Ineke de Weerdt en Maarten(docenten).Diana Wethly (collega van Bureau Jeugdzorg Utrecht)nam van mij het stokje als gastdocent over toen ik in Rentray ging werken en verhuisde. Grappig dat ik jaren daarvoor toen ik op de sociale academie de Nijenburgh zat in de jaren 70 een werkweek in de Horst had. Toen waren de sociale academies nog anarchistische broeinesten waar maatschappijverandering belangrijker was dan een beroep leren. Dat was nu in de jaren 90 gelukkig beter geregeld.

  Hogeschool De Horst, 1997

  De eerste herinnering in mijn leven is dat ik op mijn 3e jaar door het raam van deze school naar binnen keek,vlak voor ik daar heen zou gaan.

  De eerste herinnering in mijn leven is dat ik op mijn 3e jaar door het raam van deze school naar binnen keek,vlak voor ik daar heen zou gaan.Juffrouw Klootwijk (de directrice)was soms een strenge maar zeer aparte juf. Was goed bevriend met mijn ouders. Boeiende vrouw, eigenwijs,persoonlijkheid,had een hele lieve herder met 3 poten (Stropje) waar ik helemaal gek van was. En een interessante kleindochter Fleur genaamd waar ik nu dankzij Schoolbank een leuk mailcontact mee heb. Herinner mij nog het grote houten klimrek en dat we veel mochten tekenen.

  het klauterrek, 1957