Ontdek PLUS

jan wouter damen

Kent 0 personen

NA , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van jan wouter damen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  jan wouter damen heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik kwam in Havo4 op deze school.

  Ik kwam in Havo4 op deze school. In mijn herinnering zaten er wel een man of 80 in die klas. Bij elke les andere samenstellingen. Herinneringen? Bedankt Alja. Inderdaad Cadzand. Ik zie die jongen ...Schippers? rustig een prullenbak vol water onder een deur door gieten. Later werd hij bekeerd tot Jesus People. Dat kwam in die periode ook ineens op, herinner ik me nu weer. Namen? Reinie Engelbrecht. Josien Sonneveld. Yvonne Conté, denk ik wel eens in Zoetermeer te zien (spreek haar niet aan, weet het niet zeker). Fennie Fikkert, Adrion van de Graaf, Renee Plugge. Arjan van Vliet ( had veel broers en zussen). Een paar mensen wisten toen al wat ze wilden (worden): Dirk-Jan Berentsen werd inderdaad stuurman, en Dick van der Schaaf journalist (dat wist hij zelf niet meer op het 25 ? jarig bestaan van Overvoorde. Veel mensen uit het Westland: Auke Dijkstra ? uit Monster, Hans? Uit Naaldwijk, Carla van Dalen, die naar Amerika ging. En leraren? Coos Huijsen, geschiedenis, ging de 2e Kamer in voor de CHU. en een tijdje geleden zag ik hem op tv terug als Oranje kenner. Stoker voor Engels. En Walle Bosch. Jetse Bos. Wesseling. Ik heb helemaal geen foto’s meer uit deze tijd. Geen idee of klassenfoto’s toen nog bestonden?

  Overvoorde, 1971

  14 november 2003.

  14 november 2003. Nog maar 1 naam te gaan. De rest compleet, netjes. Leuk. Marianne, jij was toch vriendin met Ineke van Haastert? Ik vind het jammer als mensen niets over zichzelf schrijven. Ben er wel benieuwd naar. En Sonja, het Leger des Heils? Het is leuk om het verschil in herinneringen te lezen: Dat van huwelijk van de Groot wist ik niet. Ik herinner me van haar alleen dat ELKE les de woordjes schriftelijk werden overhoord. Het klinkt ouderwets truttig, maar het hielp wel: alleen de eerste les had ik ze niet geleerd. Het gaatje van van der Mey werd (volgens hem) veroorzaakt door een kogel die achter zijn oor naar binnen was gegaan en vervolgens in zijn nek (een zeer puntige adamsappel) was blijven steken. Aan de Munck en Reitsma heb ik geen goede herinneringen. Door ruzies ben ik nog als eens van school gestuurd. Een keer met Peter de Mol? We hebben toen samen de 1e, de 2e Kamer bezocht en een rechtbank. Leerzame dagen (leerzamer dan sommige lessen). Van Ludenhoff heb ik voor mijn examen nog een boekje gekregen met een opdracht: für den (der?die?) einzigen neun. Op de MULO kwam ik er achter dat ik HELEMAAL niets met getallen heb: een 3 en een 5 voor destijds nog algebra en meetkunde. Dat laatste werd mondeling overhoord. De eerste vraag was (ik vergeet het echt nooit): teken eens een gelijkmatige zeshoek. En ik had al geen idee dat er zo iets bestond. Fysica kreeg ik later van Hans van de Graaf, net afgestudeerd en nog heel erg jong. Een paar jaar na het examen heb ik nog eens een reunie georganiseerd samen met Marga Baks en met Willem van Baren. Die was toen redelijk druk bezocht. Het was ook nog betrekkelijk eenvoudig iedereen terug te vinden. Dat zal nu een stuk lastiger zijn. Helaas is Willem een paar jaar geleden overleden. Een van de klassen compleet. Sorry Toon (volgens mij werd je toen Toni genoemd), ik wist je naam niet meer. Maar dat van die zwager van Zwart wist ik nog wel.

  Dr. Ph.J. Hoedemakerschool, 1967

  Wat me opvalt is dat er blijkbaar weinig veranderde op deze school: namen van leraren veranderen nauwelijks: ook ik heb les gehad van Twilt, Boerma (de meest nare bovenmeester die ik me kan bedenken) Offringa (ik ben nog op haar afscheid geweest), van Dri

  Wat me opvalt is dat er blijkbaar weinig veranderde op deze school: namen van leraren veranderen nauwelijks: ook ik heb les gehad van Twilt, Boerma (de meest nare bovenmeester die ik me kan bedenken) Offringa (ik ben nog op haar afscheid geweest), van Driel (wij leerlingen met erebogen op haar huwelijk). van Loenen? Ik kom bekende achternamen tegen in andere jaren. Blijkbaar waren er grotere gezinnen in die tijd. Ik zat in de klas bij onder andere Astrid van Aggelen, Ingrid Westdorp, Hans Smit, Wim Roeleveld, Evert Temmink, Joke Spaans, Hans Pols. Nicoline Abspoel, Hettie Dieke, Marja Bruins Volgens mij staat zij op de klassefoto van een later jaar. Ik moet nog ergens een klassefotot hebben, zal wel eens zoeken. Ik woonde in de Hildebrandstraat. Die straat is inmiddels, net als een groot gedeelte van de wijk gesloopt. Ik heb helaas de school op het eind niet meer gezien. Wel de toch wel heel kleine kale plek waar hij stond. En wie heeft die koperen bel mee naar huis genomen? Jammer dat ik het afscheidsfeest heb gemist. Mijn oudste broer en zus, Martin en Gerrie, hebben ook op deze school gezeten. Ik denk in 59 en 60. Ik heb op 3 februari 2 foto's toegevoegd. Ik heb voor zo ver ik weet (of denk te weten) de namen ingevuld. Niet allemaal, of misschien niet juist. Verbeter maar waar ik fout zit. Ik heb ook nog wat namen gevonden bij de foto van Marinus Kok.

  Ds. J.C. Sikkelschool, 1961