Ontdek PLUS

Jan Pieter Jonge

Kent 24 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in Libuñ, CZ

  Bekijk het volledige profiel van Jan Pieter Jonge en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Jan Pieter Jonge heeft 5 klassenfoto's en kent 24 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na een paar maanden Paradijs op een andere school (juf van der Enge, dochter van de fietsmaker ?) kwam ik door een verhuizing terecht bij Mw.

  Na een paar maanden Paradijs op een andere school (juf van der Enge, dochter van de fietsmaker ?) kwam ik door een verhuizing terecht bij Mw. Dekker . Geen haat, maar zeker ook geen liefde. Met haar echtgenoot als gymleraar van hetzelfde. Later bij Mw. Koorevaar 3 en 4 zo ongeveer tegelijk gedaan (gecombineerde klas). Daardoor was het bij Peter Hofman in 4 freewheelen. Dat zijn dan ook mijn beste herineringen. Dat freewheelen moest ik bezuren bij Walraven (5). Akkermans in 6 was van de buitencategrie, net als Hofman. Akkermans voelde feilloos aan wat je voor mogelijkheden had en stimuleerde je daarin. Niks CITO (bestond toen nog niet), maar zonder Akkermans was ik nooit op het Lyceum / de HBS terecht gekomen. En een goed fundament maakt je bestendig voor latere aardbevingen ? Toch ?

  Westerschool, 1959

  Op de foto´s van Hans Snaterse herken ik Janny Derksen als ´bovenjuf´.

  Op de foto´s van Hans Snaterse herken ik Janny Derksen als ´bovenjuf´. We hebben nog jaren daarna contact gehad. Een nichtje was een klasgenote op het Lyceum. De zus van Janny was de secretaresse van de burgemeester. De juf uit de eerste heette Merie of zo. Ze had een gigantische blonde krullenbol. Favoriete sport: omgooien van vuilnisbakken op weg naar school o.a. bij een Shell-pomp aan de Krugerlaan (totdat ik in de kraag gegrepen werd). Ik herinner me nog maar (vaag) drie tijdgenoten: zoon van tandarts Hamersma, Hans Snaterse was de zoon van de dominee (?) en Narda de Heus. Zij liep stevige brandwonden op toen thuis een pot koffie of zo omviel. Ik woonde toen in de Christiaan de Wetstraat 12. Is vervangen door nieuwbouw. Op de foto van de technische school van Hans Snaterse herken ik als vierde van rechts boven Ad of Eugène Kraan uit Reeuwijk. Eugène is nu directeur van een woningbouwvereniging in Gouda.

  Prinses Beatrix kleuterschool, 1957

  Per vak een docent, dus teveel om op te noemen.

  Per vak een docent, dus teveel om op te noemen. Bijzondere dank verschuldigd aan Mw. van 't Laar (Aardrijkskunde en onderweg klassenlerares). Zij stimuleerde mij om een moeizaam begin vol te houden tot ik, in de 4e van de 5, de B-kant op kon gaan. Onderweg natuurlijk o.a. Mw. Boogaert (NL), de Zinger (Engels), Van Leijenhorst (politiek als hoofdzaak en af en toe wat chemie) en Van den Berg als (fictief) strenge maar humoristische con-rector. Van mijn eindexamen nog vaak nachtmerries gehad (te laat aangekomen, brug open, etc.; niets van waar !) maar alles is goed gekomen. Met het diploma niet helemaal bereikt wat ik voor ogen had, maar het was een mooie basis voor een goed leven. Ën een goed pensioen, waardoor we nu als hobby / bijzaak een B

  Christelijk Lyceum-HAVO, 1965