Ontdek PLUS

Irma tenBroek

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Irma tenBroek en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Irma tenBroek heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Wat minder goede herinneringen aan deze tijd (dus Diana, ik sluit mij aan bij je beleving!) Weinig samenhorigheid in de groep, de meesten kwamen van verschillende scholen.

  Wat minder goede herinneringen aan deze tijd (dus Diana, ik sluit mij aan bij je beleving!) Weinig samenhorigheid in de groep, de meesten kwamen van verschillende scholen. Tijdens Franse les kon je de verdeeldheid duidelijk zien: aan de linkerkant van het klaslokaal waren tafeltjes bezet, de rij in het midden was leeg, om dan rechts weer een rij te vullen. Ik was blij met de vriendschap die ik bij Nicole Brandsen ondervond, want anders had ik mij niet echt door die periode heen kunnen worstelen. Aan onze werkweek in Londen heb ik overigens wel hele goede herinneringen. Supergezellig in een pension 's avonds met een groepje bij elkaar zitten en bomen over de zaken die ons bezig hielden. De examenstunt (bezetting van de school) was een leuke afsluiting. Allemaal in legerkleding een overnachting in de school....erg geslaagd.

  OSG Rooswijk, 1979

  Fijne tijd gehad.

  Fijne tijd gehad. Gestart op de Goudastraat. Herinner mij nog de leren schooltas (loodzwaar van de boeken), die al snel werd vervangen door de groene "pukkel". Mooie school, grote hoge hallen, bijzondere sfeer. Mavo 't Veer was moderner, minder sfeervol, maar wel gezellig. Heb overigens nog in de "commissie" gezeten om de school te voorzien van een naam. Douwma was helemaal gecharmeerd van "'t Veer" en dat zij erg overtuigend kon zijn, mag wel duidelijk zijn... Het prettige aan de Mavo vond ik haar kleinschaligheid. Leuke herinneringen heb ik aan de klasseavonden, waar ik samen met hartsvriendin Connie Dumpel, al uren ervoor plezier beleefde met het bedenken wat wij aan zouden doen en te kletsen over welke jongens wij leuk vonden. De Jazzballetlessen en uitvoeringen waren voor mij het hoogtepunt. Heb toen ik van school was nog een tijdje in de avonduren bij Cor Dorsman les hierin gekregen. Heerlijk was dat! Herinneringen ook aan Liffman, zijn komst als leraar Engels. Wat zal die man het moeilijk met ons hebben gehad! Zijn autoritair gedrag riep veel hilariteit en tegenaanval op. Dat iemand een dode muis op zijn stoel legde kon dan ook niet uitblijven. Diezelfde Liffman liep met grote plukken watten in zijn oren tijdens de klassenavonden.

  Mavo 't Veer, 1975

  Niet zo heel veel herinneringen aan de school.

  Niet zo heel veel herinneringen aan de school. Wel de maandafsluitingen en de "doe-middagen" waarin creativiteit werd gestimuleerd door toneel, figuurzagen, koken en volksdansen. Daarnaast vond ik de Sinterklaasvoorstellingen, die gehouden werden in het theater op de marktstraat, geweldig. Na het bezoek van de heiligman werd er een toneelstuk opgevoerd voor verschillende scholen. Erg indrukwekkend. Een aantal klasgenoten: Erik Teiwis, Ron Koopman, Piet Stelling, Antoinette Bakker, ****** Dekker, Marieke Paauw. Weinig van de oude klasgenoten zie ik meer. Over een aantal hoor ik via via nog wel eens hoe het met ze vergaat, zoals met Ellen Pauw en Renate Pen.

  De Pionier, 1969