Ontdek PLUS

Ingeborg op denCamp

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ingeborg op denCamp en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ingeborg op denCamp heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Favoriete leraar was zonder twijfel de heer Visser, die mij liefde bijbracht voor het vak geschiedenis.

  Favoriete leraar was zonder twijfel de heer Visser, die mij liefde bijbracht voor het vak geschiedenis. Dit is een vak dat zeer droog kan worden voorgeschoteld, maar bij de heer Visser werd het een zeer levendige materie: eindelijk die achtergronden die nodig waren om de vetes te begrijpen die landen en volken tegen elkaar opzetten. Mijn klasgenoten en ik hadden altijd een lamme arm na de les omdat er zoveel opgeschreven moest worden.

  Christelijk lyceum, 1968

  De heer Van Mastrigt was hoofdonderwijzer en het was feest als een lera(a)r(es) ziek was omdat de heer Van Mastrigt dan inviel.

  De heer Van Mastrigt was hoofdonderwijzer en het was feest als een lera(a)r(es) ziek was omdat de heer Van Mastrigt dan inviel. Ik herinner me heel goed dat hij op zo'n dag de opera Peer Gynt van Grieg aan de klas liet horen (ik zal zo'n 8 à 9 jaar oud geweest zijn) en als ik die muziek nog hoor, brengt het me in een soort sprookjesland (zijn uitleg was vergelijkbaar met die van Danny Kaye - zeer kindvriendelijk en levendig). Verder was daar de heer Laurens, een pijproker die mij strafte voor mijn eeuwige geklets door mij als meisje een plaats te geven in de bank naast een jongetje: vergeefse moeite, want na de eerste onwennige dag kletste ook deze lekker mee.

  Finlandia, 1960