Ontdek PLUS

Ilja Koning

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ilja Koning en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ilja Koning heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leuke herinnering aan de watertafel in de klas, die ook als zandtafel werd gebruikt.

  Leuke herinnering aan de watertafel in de klas, die ook als zandtafel werd gebruikt. Het schoolterrein, waar ook de foto is genomen, was een grasveld. Er werd veel gebruik gemaakt van de ronddraaiende schildpad, waar je op kon zitten.

  Pinokkio kleuterschool, 1966

  Leuke lerares wiskunde, mevrouw Kulberg.

  Leuke lerares wiskunde, mevrouw Kulberg. Leraar duits, Kulsdom met vlinderstrik en uitdrukking 'cultuurbarbaren', was wat typisch. Ook de leraar biologie Bep Hansman was wel leuk.

  SGM Het Zaanlands Lyceum, 1978

  Ik woonde vlak naast de school, die er inmiddels ook niet meer is.

  Ik woonde vlak naast de school, die er inmiddels ook niet meer is. Ik kan me nog een stinkbom herinneren bij Handelskennis. Toen moesten we allemaal de klas uit. Ook hadden we twee keer een schoolstaking. Eén keer vanwege de viering van 650 jaar Landsmeer en één keer met bevrijdingsdag. Toen ging de hele school ook langs de huishoudschool om deze ook zover te krijgen om mee te doen. Uiteindelijk hadden we wel een vrije dag. Verder werden we gecontroleerd op fietsen naar het schoolplein en roken door 'Happie (ook wel Boelie)' Rozendaal, de adjunct directeur. Bij biologie was sexuele voorlichting wel leuk. Bij dit hoofdstuk van de biologieles aangekomen moesten we van juffrouw Blaauw (de vrouw van de directeur)dit thuis maar doornemen en overslaan naar het volgende hoofdstuk over de kikkers. Verder werd er geen aandacht aan besteed. Ook bij muziekles was erveen leuk voorval We mochten van muzieklereares Wolf wel dansen maar niet elkaar aanraken. Ja, daar kwam op deze puberleeftijd niet echt veel van terecht, met als resultaat dat de directeur orde op zaken moest stellen.

  Burg. G.G. Post Mavo, 1974