Ontdek PLUS

Hugo Meyer

Kent 35 personen

Gescheiden
Woont in Maastricht

  Bekijk het volledige profiel van Hugo Meyer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Hugo Meyer heeft 1 klassenfoto's en kent 35 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  In de schaduw van de Vituskerk.

  In de schaduw van de Vituskerk. Zuster Martinia, Zuster Herubalda, Juffrouw Kuijer, en bovenal die lieve juffrouw Grimmelt. Wat een schat was dat! Tekenen, koper poetsen (!), dansen op de grote en de kleine kring.Letters van schuurpapier voelen. Een beetje leren lezen. En `s-middags wachten in een beetje stinkende ruimte op houten banken tot je werd afgehaald.

  Montessorikleuterschool, 1954

  Een prachtig oud schoolgebouw, dat stonk naar pis en overjarige overblijfmelk.

  Een prachtig oud schoolgebouw, dat stonk naar pis en overjarige overblijfmelk. In 1956 nog houten vloeren, en een electrische installatie die regelmatig uitviel. Rekenen uit Naar Aanleg en Tempo. De eerste lessen geschiedenis van mijnheer Vermeulen, inmiddels helaas dood. Een rasverteller, die mij de liefde voor dat vak heeft bijgebracht. Andere onderwijzers: Alessie, George Veldman, Chris Nagel. En langgerokte fraters zoals Anastasius, Xaverius,en frater Bavo, het hoofd der school. Gedreven mensen, streng, maar wel goed. Erg grote klassen, meer dan 40, soms 50 kinderen. Inktpotjes, Banken met een gietijzeren onderstel. De speelplaats aan hetAchterom voor de eerste-klassertjes, de grote speelplaats achter het gebouw, dat in tweeen was gesplitst door een streep. Daarachter speelden de Mulo-leerlingen. Opzij noodlokalen voor de zesde klassers, waar ik les kreeg van de onvergetelijke Moppie van den Berg. En daar tegenover, donker, dreigend, het enige gebouw dat er nog staat, dat afgrijselijke naar zweetsokken stinkende gymlokaal, met zijn splinterige parketvloer. Maar ik had dan ook heel weinig op met gymnastiek. Voor de rest was het wel een leuke school.

  Aloysiusschool lagere school, 1955

  De HBS-A.

  De HBS-A. Excursie Naar Bochum en het Roergebied(waar het meubilair van Das Naturheim bezweek onder het enthousiasme bij het leeg laten lopen van elkaars luchtbedden. Ons bezinnen in de besneeuwde Baarnse bossen, waar we ons niet alleen bezonnen. Leraren als Adelaar, Sappie, Spaay, vande Weyer (die ons stiekem uit Ik Jan Cremer voorlas) , van Os, Eggels, mevr. Hellebrekers, Prof. Galema, de arme Vonsee voor Spaans, en de gevreesde Vintges... Mooie jaren. De grote Adelaar himself die aan je neus zag of je een 4 of een 8 waard was. Aap, die je zo ongenadig af kon zeiken. De grote Avond met een uitermate slome Hans Hillen. Lieden als ene Weller die gewapend met een katapult (fietsvork met inmaakbanden) de pauwen van de buurman grondig aanpakte en met loden kabelstukjes dwars door het plafond heenschoot. Godsdienst van de Mod. Rustig dobberen naar je eindexamen, toen frans gelukkig was uitgeloot.

  Alberdingk Thijm College (A..., 1961