Hennie Ribbens

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Hennie Ribbens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Hennie Ribbens heeft 15 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Riny Ribbens (zat een klas hoger) was toen en is nu nog mijn grote liefde.

  Riny Ribbens (zat een klas hoger) was toen en is nu nog mijn grote liefde. We kregen verkering toen ik in de 2e zat.We zijn getrouwd en hebben 1 dochter van 15 jaar. Ik had op de Mavo veel vriendinnen. Ik ging heel veel om met Karin van Dongen. Aan de leraar Nederlands, de Vries had ik een grote hekel. Van mij zou niets terecht komen beweerde hij regelmatig. Vreemd genoeg is schrijven een van mijn grootste talenten geworden. Ik heb 8 jaar de kost verdient als journalist en auteur. Aan Van Kampen van natuurkunde had ik om een heel andere reden een hekel. Meneer de Leeuw van Wiskunde vond ik erg aardig.Met Dhr van Mechelen (de Smek) van Biologie had ik vaak aanvaringen. Ik heb hem eens een heel schooljaar doorgezaagd over het vruchtbeginsel van de kokosnoot. Tot zijn grote frustratie kon hij mij het juiste antwoord niet geven. Typeles heb ik zoals zo velen gehad bij mevr Verbraak (de kip) thuis. Nog op van die grote zwarte ouderwetse typemachines. Ik was dol op Harry Derksen van maatschappijleer. We mochten hem bij zijn voornaam noemen en hij reed volgens mij in een rode eend. Dhr van der Smissen van tekenen vond ik een enorm stuk. Wij hadden een echt vriendenclubje waar we mee uitgingen en mee feesten. Niet allemaal van de Mariamavo (Karin van Dongen, Ton van Dongen, John Suikerbuijk, Marga de Pauw, Wim Jongmans, Riny Ribbens, Kees Knobel, René ?)Op school ging ik veel om met de meisjes uit mijn klas.

  Maria Mavo, 1973

  Lizette de Groen was mijn beste vriendin maar ik ging met de meeste meisjes goed om.

  Lizette de Groen was mijn beste vriendin maar ik ging met de meeste meisjes goed om. Ik had een hekel aan de handwerknon al hebben we bij haar wel een keer een heel fietswiel met wol en garen versierd.Ik kan mij herinneren dat ik dat erg leuk vond. We plaagden haar wel vaak en daarvoor moest ik een keer op het kantoortje komen van meneer Hartman en werden mijn ouders ingelicht. Ik heb erg op mijn donder gehad toen. De leukste meester vond ik Toon Vroegrijk. Ik weet nog dat hij het hele lokaal had volgezet met opgezette vogels. Prachtig vond ik dat. Alhoewel ik een hekel had aan leren onthield ik alle namen van de vogels. Daar heb ik nu nog veel plezier van. Ik herken de sperwer en de buizerd met gemak. We gingen ook stiekem weleens de grote zolder op. Het was er donker en spannend en er stonden allerlei heiligen beelden en dozen vol schoolboeken. Als ik de borstel van het bord moesten uitkloppen met een lineaal voor het open raam liet ik hem vaak vallen. Ik mocht hem dan gaan halen in de tuin van de nonnen. In mijn ogen was dat een verboden en dus spannend gebied. Aan mijn kleutertijd heb ik geen goede herinneringen. Ik kan mij de geur van de overslofjes nog goed herinneren. Ik zat een beetje achter in de klas en wilde altijd erg graag in de poppenhoek maar heb er in die twee jaar nooit in gespeeld. Als de juf in haar handen klapte mocht je zo snel mogelijk naar een speelhoek. Omdat ik te ver van de poppenhoek zat kwam er nooit op tijd aan. Ik moest meestal spelen met die stomme trein in het midden van de klas. Veel indruk heeft de diefstal van de skelter op mij gemaakt. Die stond onder het fietsenafdak en was op een morgen verdwenen. Ook weet ik nog dat we met stokjes en steentjes de muurstenen op het schoolplein uitholden. Wat we daar nou leuk aan vonden weet ik eigenlijk niet.

  Joseph, 1966

  ?