Ontdek PLUS

Harry Burger

Kent 4 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Harry Burger en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Harry Burger heeft 0 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het was een prettige school om te zijn.

  Het was een prettige school om te zijn. Veel speelruimte in de buurt. In de 6e klas hadden we meneer van Gemst, een voorvechter van een eenvoudiger Nederlandse woordspelling. De 5e klas,hr. Lou(w)man, mevrouw Vonk 4e klas, 3e klas mevr. Simons een Indische juffrouw, de 2e klas mevr. Laurits, 1e klas mevr. van Wakeren. Gymnastiek hr. Bitter, muziek hr. Noom. Klasgenoten, Pieter van Zanten, Johan van Steen, John Groot, Frans Regtien, Tonnie van Golden, Vincent Dekker,Jan Norder, Herman Aalders.

  Sint Nicolaasschool (Sint N..., 1961

  Het was toen de tijd van lang haar en wijde broekspijpen.

  Het was toen de tijd van lang haar en wijde broekspijpen. Op zaterdagmorgen naar school op het Meeuwenplein. Scheikundeles van dhr. Snelders waarbij de alchemisten vaak in beeld kwamen. Wiskunde van Pater van Iersel, godsdienst van (toen nog) Pater Smit, met veel discussies. Pater Emke, die altijd sterk de aandacht op zich vestigde tijdens de lessen door zijn uitleg in een soort toneelvorm. Gymnastiek van de Zeeuw, Nederlands van Molenaar. Natuurkunde van van de Raadt, Frans van van Mierlo, Duits van Hendriks, Engels van Hoogstede. Ik heb na 5 jaar het hbs-b diploma behaald.De eerste 3 jaar waren erg makkelijk te doen. Vanaf de vierde klas echter kreeg je bergen huiswerk mee, een groot deel van klas bleef toen ook zitten. Uiteindelijk deed je dus gewoon examen over 14 vakken, pretpakketten waren er niet bij. Als ik echter keek naar de hoeveelheid werk die je voor Frans, Duits en Engels en Nederlands moest doen, zowel deels mondeling als schriftelijk bij het eindexamen, dan komt nog steeds de vraag op wat hbs-a dan wel niet moest zijn. Misschien moest je daar nog meer boeken lezen. In ieder geval kreeg je een goede basisopleiding, ik ben daar toch wel blij mee. Ik kijk er met plezier op terug. Momenteel ben ik werkzaam in de IT-sector in het vakgebied systeemprogrammering. Oud klasgenoten Henkie Das, John Postma, Rineke van Rijt, Guido ten Hacken, Bea de Graaff, Angela de Smet, Niels Sopar, Eric de Haas, Guillaume van de Toorn, Kees Plat, Jan Veerman, Dollie schieten zo maar door het hoofd. Wie weet meldt iemand zich nog.

  Bernard Nieuwentijt College..., 1967