Ontdek PLUS

Gert Lokhorst

Kent 23 personen

Getrouwd , 3 kinderen
Woont in Epe

  Bekijk het volledige profiel van Gert Lokhorst en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Gert Lokhorst heeft 1 klassenfoto's en kent 23 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Dat kleine schooltje in Leuvenum: twee lokalen en "het kantoortje" waar straf uitgezeten werd en waar o.

  Dat kleine schooltje in Leuvenum: twee lokalen en "het kantoortje" waar straf uitgezeten werd en waar o.a. de voorraad schriften en die grote aardrijkskundekaarten werden bewaard. Een kolenhok er vlakbij want in de lokalen stonden grote kolenkachels waar je soms 's morgens even dichtbij mocht staan als het meer dan 10 graden vroor. Op die kachel gooiden we wel eens van oud en nieuw overgebleven klappertjes waardoor meester Klokke dan weer woest werd als die dingen uit elkaar spatten. En dat fietsenhok van gegolfd ijzerplaat waarvan de verste hoek wat opengetrokken was (kwam door verstoppertje spelen). Meester Klokke met hoed en juffrouw Ellerbroek die elke ochtend met haar Fiatje vanuit Hilversum moest komen. Mevrouw Klokke van wie je een schrift en een potlood kreeg als je jarig was en ook haar even ging tracteren. Het schoolplein waar ik nog getold en gehoepeld heb. Meester Klokke die soms zo door ons getergd was dat hij geen gebed deed aan het begin en het eind van de lessen. Bij de verjaardag van de meester en de juffrouw: het versieren van de klas waarvoor we vrachten dennetakken uit "de bos" sleepten. En dan werd het Koninginnedag: met een fopbril op met eieren op een lepel rondsjouwen, koekhappen etc.; en de oude douarière Sandberg met haar dochters (de freules Kiek en Mechteld) waren van de partij en zaten aan de rand van het schoolplein te genieten van wat wij kindertjes lieten zien en horen. En dan zijn er natuurlijk nog m'n klasgenoten! Ik herinner me ze heel goed: Wim Mouw (een door Henk Jan naar hem toegegooide kroontjespen bleef een onmogelijk lang moment strak in z'n voorhoofd staan) en z'n broer Dirk (wat was die toch machtig sterk), Henk Jan Mol (die woonde in "het Veen"), Berend en Kees van de Peppel van de Middenweg, Akke Bouwes (woonde, meen ik, bij de waterval in Leuvenum), Piet en Henny van de Weide natuurlijk, Piet en Arie Hoogendam (en hun zus Sjaan niet te vergeten), Dirk Hoogendam (had vaak iets aan z'n oog: kwam door een "paddeschijter" zoals hij zelf altijd zei), Marian Vrolik (m'n eerste vriendin), Henk Teunissen (ook van de Middenweg), m'n buurjongen Gerrit Overeem (een echte paardeman), Aaltje van de Peppel, Janny van Staalduinen (hoe heete dat kleine zusje van haar nou?), m'n neven Gert (Gart van Brand was zijn bijnaam en ik stond bekend als Gart van Riekert), Brand en Gradus Lokhorst enz. Een mooie tijd die echt nog niet zo lang geleden lijkt; maar ja, als je 't gaat uitrekenen ....

  schooltje leuvenum, 1956

  Duidelijk heriiner ik me: Kovi, Nust, van de Putte, Lambalgen, Augustein, Karsijns, Knauff, Praamsma, Kohler en onze onvolprezen concierge Foppen.

  Duidelijk heriiner ik me: Kovi, Nust, van de Putte, Lambalgen, Augustein, Karsijns, Knauff, Praamsma, Kohler en onze onvolprezen concierge Foppen. In de pauzes verkocht hij - altijd opgeruimd en gekleed in z'n gele stofjas - frisdrank en gevulde koeken aan de "luitjes" of aan de "smeerkanissies". Ds. Spanjaard - zijn echtgenote had helderziende kwaliteiten, zo vertelde hij dikwijls - leerde ons Caesar lezen. En dhr. Leenheer wijdde ons in in de geheimen van Vergilius. Waar zijn jullie toch gebleven: Renske van Weiland, Anja van Rhoon, Lycle Adema, Dineke Stijkel, Hans van de Berg, Jaap Honing, meisje Schumacher, Duco de Bruin en Cor de Boer? Ik zal nog eens een klassefoto opzoeken en op de site proberen te krijgen.

  Christelijk College Nassau-..., 1962