Ontdek PLUS

Gerard Davelaar

Kent 14 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Gerard Davelaar en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Gerard Davelaar heeft 18 klassenfoto's en kent 14 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Mijn allereerste school.

  Mijn allereerste school. Ik heb er maar 5 maanden opgezeten. Ik zat in een grote klas, het enige wat ik mij kan herinneren is het maken van een klassefoto, waar ik achter een blokkendoos moest zitten, waar ik nooit mee speelde, en dat wij in een groot, donker lokaal zaten.

  't Trefpunt, 1955

  Slechts anderhalf jaar hierop gezeten.

  Slechts anderhalf jaar hierop gezeten. Geen idee wat ik er moest doen. Ik herinner mij het filmjournaal van mijnheer de Geus, interessante biologielessen van mijnheer Schouten, ik werd zelfs lid van de Natuurhistorische club, met excursie naar Kortenhoef, samen met mijn vriend Pieper. Volleybal toernooi in januari in Eltheto, trouw bezoek, hoewel ik een hekel aan sport had. Puddingbroodje voor 16 cent in de bakkerij. Tekenles van een leraar die later suicidaal bleek te zijn ... memories, memories.

  Christelijk Lyceum Scholeng..., 1961

  Halverwege het schooljaar (1964) werd ik op deze school geplaatst en ik begreep niet echt waar ik in terecht gekomen was.

  Halverwege het schooljaar (1964) werd ik op deze school geplaatst en ik begreep niet echt waar ik in terecht gekomen was. Met de leerlingen kon ik wel opschieten, maar de leraren waren een regelrechte aanfluiting. Wat namen: Van De Poel en juffrouw Schut, Langeler, een beetje vreemd maar wel aardig, de Beer, Margre en de Vries, de directeur, de ultieme veense eikel. In mijn klas zaten Fien van Capelle (daar ben ik nog steeds mee getrouwd :-), en haar vriendinnen Gerda van de Bovenkamp en Richa van de Kraats. Ook nog Jan van Barneveld, Wim van As, Herman Bergmeijer. In 1967 gevlucht naar de Juliana School, waar het er een stuk normaler aan toe ging.

  Ichthus College, 1964