Ontdek PLUS

Ger van der Hoeven

Kent 13 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ger van der Hoeven en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ger van der Hoeven heeft 2 klassenfoto's en kent 13 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Pacellischool;1e klas frater Leontius, 2e klas meester van Lier (?), 3e klas frater Alfred (een geweldige man die goed kon vertellen) en de 4e klas (met de trap naar boven) meester de Wit.

  Pacellischool;1e klas frater Leontius, 2e klas meester van Lier (?), 3e klas frater Alfred (een geweldige man die goed kon vertellen) en de 4e klas (met de trap naar boven) meester de Wit. Na de 4e ben ik naar Leidschendam verhuisd. Een dikke rode tegelrij scheidde de jongens van de meisjes. De tijd van melkdoppen en tandpastatubes voor de missie. Namen? Alleen nog van mijn vriendje Ferry de Graaf. Verder nog De Gruyter, De Sierkan, Het Midden en het "landje" bij Cromvliet. Ook nog de koude winter van '63 met Elfstedentocht. Weet je nog die melkflesjes waar 's winter altijd ijsklonten inzaten? De tijd van tollen en kaarten met die halve sigarettendoosjes van Miss Blanche, Chief Whip enz. Klassenfoto van 4 heb ik nog. Er was ook nog iemand die mijn schooltas in het slootje bij Cromvliet gooide; naam?

  Pacellischool, 1959

  Ik heb nog in het oude houten schoolgebouw (naast de huidige trambaan) gezeten met 3 klassen in 1 lokaal.

  Ik heb nog in het oude houten schoolgebouw (naast de huidige trambaan) gezeten met 3 klassen in 1 lokaal. De verhuizing meegemaakt naar de eerste echte school op het toen nog Heuvelplein. Meester Roovers en meester Linders kan ik mij nog herinneren. Mijn vriend in die tijd was Tonky Pilouw en mijn vriendinnetjes waren Petra Boot en Willy Buschman. Schoolvoetballen deden we ook nog, volgens mij hadden we een volledig blauw tenue, vooral de wedstrijden tegen de Mariaschool waren berucht. ******************

  De Elsberg, 1963

  Altijd op de Puch (hoog stuur) van Leidschendam naar Mariahoeve.

  Altijd op de Puch (hoog stuur) van Leidschendam naar Mariahoeve. Bij de "krokodillenvijver" en houten blokken 1 van mijn beste vrienden (Wim Kerkhove) ontmoet. Broeder Emilius Gordijn en mijnheer Sonneveld zijn mij het beste bijgebleven (Saris ook, maar dan in wat mindere betekenis). Ik zat wel in een leuke klas, helaas kan ik weinig namen meer herinneren. Wel nog Jacques Kollenburg, geeft nu les aan 1 van mijn neefjes in Leidschendam. Oh ja, de heer Veugelers (of zoiets): maatschappijleer, erg aparte lessen altijd. En.......in de fietsenstalling jointjes roken (ging toen errug stiekem). Enkele namen: Rob Sprengers (Indian), Jan Overmeer (Pink Floyd) en John Haasse (Genesis).

  R.K. Pedagogische Academie ..., 1969