Ontdek PLUS

Frits Olthuis

Kent 0 personen

Getrouwd , 4 kinderen
Woont in Den Velde

  Bekijk het volledige profiel van Frits Olthuis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frits Olthuis heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ben een halve dag te laat begonnen omdat mijn moeder erniet aan had gedacht dat ik al naar school moest.

  Ben een halve dag te laat begonnen omdat mijn moeder erniet aan had gedacht dat ik al naar school moest. Dus mijn broer die 7 jaar ouder is haalde mij 's middags op en zo kwam ik dus op school bij een vervangende juf Blömer die alleen maar hoog nederlands kon en ik alleen maar dialect.

  Den Velde, 1955

  Volens mij waren de volgende leraren aanwezig: dhr.

  Volens mij waren de volgende leraren aanwezig: dhr. Hofman,bijnaam "Kareltje" deze man kon absoluut geen orde houden, een van zijn kreten was dan ook berg je spullen maar op we gaan een film kijken dhr. Halfwerk, natuurkunde deze man kwam voor "kareltje en hij kon wel orde houden en had gelijk de bijnaam "Vierkantje" omdat die ommiddelijk klaar stond om je strafwek op te geven om vier kantjes te schrijven dhr. Arends, wis en natuurkunde bijnaam "de kloete dhr. kievit, nederlands en engels dhr. Van Es, bankwerken deze man had iets overgehouden van de oorlog als je deze man aankeek dan begon die met van die merkwaardige gelaatstrekken en een vaste uitspraak was "voor den donder" dhr. "Kwant, lichamelijke opvoeding dit was mijn eerste klasseleraar en die moest je met meneer aanspreken en niet zoals ik het op de lagere school deed met meester, want als je dat deed kreeg je voor straf een vrije middag terugkomen en de hele middag met die zware medicijn ballen werken dhr. Balten, rekenen, algebra & meetkunde deze man was voorzitter van Germanicus dus als Germanicus had gewonnen dan zat je goed maar o-wee als die had verloren dan werd je huiswerk ingenomen en als dan bleek dat je het niet had gemaakt dan vloog je de klas uit met twee ferme trappen onder je kont en dan kon je melden bij de directeur dhr. Bijl, metselen dhr. van der Veen timmeren dhr. Bijl, metselen dhr. Bralts, engels en duits dhr. Vooijs, technisch-tekenen dhr. Mulder, adj. directeur dhr. Noorman??????, directeur dhr. Ekkelenkamp, conciërge

  Lagere Technische School, 1961