Fred Koot

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Fred Koot en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Fred Koot heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb slechts een jaar (4e klas)op deze school gezeten, toen werd hij opgeheven i.

  Ik heb slechts een jaar (4e klas)op deze school gezeten, toen werd hij opgeheven i.v.m. een gebrek aan leerlingen.Op het einde van het schooljaar zaten er nog maar een stuk of tien kinderen in de klas. We kregen les van een heel aardige zuster (non)zuster Klijs. (Op deze school had ik eerder al twee jaar in de kleuterklas gezeten, bij juffrouw Overwater en Mevrouw Dekker). In de vierde klas zat ik met o.a. George Pietersen, Rikkie Kop, Marijke Pieters, Erold ........., Richard Schoevaart. Fientje Raaijmakers, Mark Meijer, Marijke Pieters, Marcel......., Wil ......, Arnold Hinderks. Je kreeg destijds geen rapport, maar een Maandelijks Verslag omtrent Gedrag, Vlijt en Vorderingen. Dit was de enige lagereschoolklas waar ik het leuk heb gehad.

  Parochiale school Sint Anto..., 1965

  Wat een ramp was deze school.

  Wat een ramp was deze school. Etters van broeders met losse handen en linealen, bordenwissers etc. Gelukkig werd de school aan het einde van mijn 3e leerjaar opgeheven. Ik heb alleen in de 1e, 2e en 3e klas gezeten. Het instampen van rijtjes en lesstof is op deze school letterlijk uitgevonden, zoals het met de hele klas opdreunen van de tafels. Of het al oude; maan, zaag, fien, vier, koek, schoen, dak, jan, bel, hek, ring, wim, hut, juf, tuin, duif, lijm, geit, boot, pop, guus, zeep, touw, reus. Voor iedere fout kreeg je een draai of ruk aan je oor. Bij mij in de klas zaten o.a. Evert Jonkers, Jan Nouta, Rik Kop, Guus Vogel, Wesly zwart, Ton ...., en ......Mens, Stefan Borkus, ... Vos, Charel ......., Marcel ..... , Wilbert Leunheer, Richard schoevaart, Paul van der Meer, Mark Meijer, Paul van Bolderick en nog een Steffan...... woonde ergens bij de Den Texstraat in de buurt en een Sjef.....o.i.d.(zijn vader was melkboer en had een winkel in de Kerkstraat,vlak bij de Vijselstraat). Verder was er een concierge (dhr. Lammers) die een pot/blik in de fik stak en dan kwamen er koekjes uit. Zilverdoppen, oude kranten en postzegels sparen voor de negertjes in donker Afrika. En ik me maar afvragen wat ze in godsnaam met die rommel moesten, ze hadden toch honger!! Tijdens het speelkwartier via een kleine deur in de gang, op de binnenplaats spelen/voetballen. Het leek wel een binnenplaats van een gevangenis met die hoge grijze muren, kleine raampjes en in de hoek op het end kon je stiekem naar de kastanjeboom in de tuin achter het Van Nispenhuis. Klassefoto in de tuin. Gymlokaal hoog boven in het gebouw (ergens in het Van Nispenhuis dacht ik). In de winter met een dik pak ijs op de (gracht) Stadhouderskade spelen. Om de hoek in de Frans Halsstraat zaten de heidenen op school, daar mochten we niet komen. Eersteklas broeder Zeno, hij viel (als enige) wel mee dacht ik. Er bestonden nog geen computers, wij moesten het doen met de letterdoos, de rekendoos en in plaats van de palpen hadden we zo'n inktpotje in het bureau met 'n kroontjespen schrijven, floeipapier om te drogen en een (zelfgemaakte) kladlap om het pennetje af te vegen. Je had toen nog een lesvak als schoonschrijven, was ik niet zo goed in (klets, knal, ram). Mijn oudere broers Wimmie en Hennie zaten ook op deze school.

  St. Bernardusschool, 1962

  Ik kwam uit Australie en dus pas halverwegen (in december 1970) het tweede jaar op school.

  Ik kwam uit Australie en dus pas halverwegen (in december 1970) het tweede jaar op school. De opleiding duurde toen nog in het totaal drie jaar. Dus 1 1/2 jaar op deze school gezeten (T2b en T3b) wat een eikel was die meester Van Duin (leraar timmeren). Alleen als je het over de oorlog had was hij aardig. Hij was altijd gek met zijn planten, de vensterbanken stonden vol. Toen de hele zooi bladluis kreeg zoog hij met een rietje via een bakje water al die luizen van de planten. Heb ik het mondstuk van z'n rietje met zeep ingesmeerd (whaha, lol). De vloer van het praktijklokaal was van die houten blokjes gemaakt. Ik weet niet meer van wie, maar toen een van mijn mede leerlingen niet oplette heb ik zijn (houten)gereedschapkist door de bodem met hele lange schroeven aan de vloer vast geschroeft. Toen hij de zware kist met een ruk optilde trok hij in een keer de bodem er onder uit(hihi, lol). Verder was het de tijd van de lange haren. Wat was Van Duin daar op tegen zeg. Als je haar al over je oor kwam moest je (om te pesten) van hem zo'n achterlijk haarnetje op (zelfs bij theorie en schoonmaken/ opruimen). Ook nog gevochten met Van Duin in de machinale. Heb ik me toch een klap voor mijn kop gekregen. Voor straf mocht ik geen leuke dingen meer maken. De andere leerlingen maakte kapstokken en aardappelschilbakken e.d. Ik heb 1,5 jaar lang met handgereedschap raampjes van 30x60 cm uit een massief ruig stuk hout moeten maken. Met de handzaag de balk op zijn plat en op zijn kant schulpen, vlak, haaks en van breedte en dikte maken, gaten hakken, pennen zagen, sponning er inlopen, profieltje er aan, toesteek, spatpen en weer een nieuwe maken. Tijdens de opendag vlak voor het examen had ik 32 raampjes staan. Van Duin zei dat hij me van school zou trappen indien ik niet slaagde. Waarop ik hem vertelde dat hij dus blijkbaar wist wat hem te doen stond. Toch wel veel lol gehad. Theo Scholts opgesloten in het zaagselhok van de machinale en dan de machines aanzetten met een hoop zaagsel voor de afzuiger. Stiekem sigaretjes roken, Kastermans (neusie)pesten en stinkbommen stuk trappen. Meester Veerman (ondanks dat ie zijn best deed) behoorlijk tot last geweest. Alleen bij Van Duin en Thery moest je oppassen, de rest was lol. Ik zat in de klas bij Rinus Zeegers, Andries, Theo Scholts, Gerrie van Uggelen, .....Korrel,etc. Tussen de middag kip en patat halen op de middenweg en naar de Hema. Bij meester Kromhout mocht ik niet in de klas komen met Engelse les, omdat ik hem steeds verbeterde.

  R.K. Technische School Don..., 1970