Ontdek PLUS

Frans Winter

Kent 54 personen

LIVING_TOGETHER , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Frans Winter en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Frans Winter heeft 7 klassenfoto's en kent 54 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Dierbare herinneringen aan meneer Kok van de 6e klas.

  Dierbare herinneringen aan meneer Kok van de 6e klas. Inde eerste klas zat ik bij Juf Wiegman, in mijn herinnering een heel lieve juf, die een jaar of zo later ging trouwen en in haar trouwjurk in de gymzaal werd toegezongen door de hele school. Daardoor stopte ze (moest toentertijd) met lesgeven. In de paralelklas gaf juffrouw Wolf les, een typische oude vrijster die veel strenger was. In de tweede klas kwam ik bij meneer Pikavet (of zoiets), een nog jonge stijve hark, maar gelukkig niet hardhandig (zoals Duivelshoff). In de derde bij meneer Bogaers (of zoiets), een sympathieke man, die me veel heeft bijgebracht. In de vierde bij Willebrands, een aparte man, die ook dirigent van het kerkkoor was en in de klas ook veel met zang bezig was. Kon erg driftig worden, maar sloeg niet, voor zover ik mij herinner. In de vijfde bij Duivelshoff, die zijn naam eer aandeed. Dat was een man die erg geleden had onder de tweede wereldoorlog (waar hij verhalen over vertelde) en daar volgens mij een trauma aan overgehouden had. Hij kon witheet van woede worden en hard slaan. Volgens mij was iedereen bang voor hem. Hij werd later, toen ik op de middelbare school zat en in Buitenveldert woonde, hoofd van de school waar mijn kleine zusjes op zaten. Ik heb toen nog een blauwe maandag op zaterdagen zijn auto gewassen als bijverdienste. Volgens mij is hij enige jaren later als schoolhoofd ontslagen, omdat hij nog steeds kinderen sloeg en dat kon in die tijd (jaren zestig) absoluut niet meer. En in de zesde klas dan Meneer (met hoofdletter) Kok. Ik kan me nog herinneren dat hij alle jongens "meneer........" noemde,wat hij verklaarde uit respect en gelijkwaardigheid te doen. Iedereen bewonderde hem volgens mij. Hij deed naast zijn onderwijzerschap een studie Neerlandistiek en besteedde in de lessen veel aandacht aan Nederlands en dan met name ontleden en benoemen. Om dat het bij mij misging met toelatingsexamen voor de middelbare school, deed ik voor de tweede keer de zesde klas, weer bij Kok. Heb ik absoluut geen spijt van, ondanks dat het daarna weer niet lukte om op het Nicolaas Lyceum toegelaten te worden. In dat jaar verhuisden we naar Buitenveldert en moest ik elke dag een heel stuk fietsen naar het Linneushof. Ik kan het schoolhoofd, meneer Ram, niet ongenoemd laten. Die man deed nou echt z'n naam eer aan, wat kon die rammen. Een keer is hij zich bij mijn ouders (thuis dus) komen verexcuseren, nadat hij mijn 1 jaar oudere broer verantwoordelijk had gesteld als oudste van een groepje, waar ik ook bij hoorde, evenals Rolf Verbeek, nadat we ergens op straat, onderweg naar school, rottigheid uitgehaald hadden (voor de zoveelste keer), wat door iemand aan Ram verklikt was. Hij gaf mijn broer voor de klas, waar wij ook bij stonden, een pak rammel, echt niet normaal. Mijn broer is huilend de school uitgelopen,linea recta naar huis, wat toentertijd als een revolutionaire daad gold. Ik denk dat mijn vader school gebeld heeft om uitleg en dat Ram daarom bij ons thuis kwam. Aan mijn broer geen excuses, maar het was al een hele genoegdoening dat hij mijn ouders spijt betuigd heeft. Was bevriend met Leo Kroon en Wim Harding. Eerder met Huub Hillege en Arnoud Kuiyer. We gingen op school om met o.a. John Smal en Harry Vermeulen. In eerdere jaren vriendjes met Felix Duynstee (is notaris geworden) en Rolf Verbeek. Ben pas op latere leeftijd erg geïnteresseerd geraakt in het verleden en mijn herinneringen aan al die mensen. Ben eigenlijk best benieuwd hoe het iedereen vergaan is en hoe mensen er nu uitzien. (als ze nog leven)

  Lidwina-School, 1953

  het oude noodgebouw aan Zonnestein met de stoeptegelgangen, de kleinschaligheid en het overzichtelijke aantal leerkrachten-hetzoetsappige katholieke sfeertje en voor het eerst met meiden in de klas.

  het oude noodgebouw aan Zonnestein met de stoeptegelgangen, de kleinschaligheid en het overzichtelijke aantal leerkrachten-hetzoetsappige katholieke sfeertje en voor het eerst met meiden in de klas.

  Keizer Karel College, 1965

  v.

  v. Aalst, Stam,Koblenz, v. Veen

  Jan philip Roothaan MAVO, 1960