Ontdek PLUS

frans keuzenkamp

Kent 2 personen

NA , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van frans keuzenkamp en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  frans keuzenkamp heeft 0 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Was een sprong in het diepe.

  Was een sprong in het diepe. Helaas te diep. Foutje van mijn mentor, die verzuimde te melden dat ik op de HTS (of het voorbereidend jaar) nieuwe wiskunde kreeg, terwijl ik juist mijn stinkende best had gedaan om het oude B diploma te halen om dat dit aan zou sluiten bij het net nog laatste jaar oude HTS. Vergeten was dat ik niet rechtsreeks naar de HTS ging maar naar het voorbereidende jaar voor de volgende generatie. Dus nieuwe wiskunde. Mijn klas- en dorpsgenoot Tom Daponte had het wel van iemand gehoord en zijn hele zomervakantie opgeofferd om de omscholing van oud naar nieuw te doen. Jammer genoeg had hij niets tegen mij gezegd. Dat jaar straalde 70% van het voorbereidend jaar. Meest markante klasgenoot was Frans van de Water uit Leiden, grote grove baard en een nog grotere hasj geur als hij een shaggie draaide.. Heb als zovelen meer geklaverjast als geleerd. Leraar duits reed in een oude volkswagen Carman en van de leraar economie of maatschappij leer (?) is mij altijd bijgebleven dat "je niet alles hoefde te weten, als je het maar wist te vinden. Kregen engels met een koptelefoon, heb nog altijd het Progressive English dictionary, 100% engels en geen woord nederlands.

  HTS Wegastraat, 1971

  Heb hier 5e en 6e klas van de lagere school gedaan, bij mijnheer Hoek en mijnheer Manot.

  Heb hier 5e en 6e klas van de lagere school gedaan, bij mijnheer Hoek en mijnheer Manot. Boezemvriend tot 1975/6 was Adrie Kes, helaas konden onze vriendinnen niet overweg en zijn wij het contact kwijtgeraakt. Had ook dacht ik Bram Leune woonde aan de boezembocht. Kan verder "de lekkere hoek" en de veemarkt op maandag en dinsdag nog herinneren, met regelmatig losgebroken koeien of stieren in de straat.

  Vier Leeuwenschool, 1964

  Heb hier 3e en 4e klas gedaan, nadat ik in Voorschoten was komen wonen.

  Heb hier 3e en 4e klas gedaan, nadat ik in Voorschoten was komen wonen. Omdat er nog een Frans in de klas zat en ik per abuis als "Hans" was geintroduceerd, ben ik het eerste jaar als Hans door het leven gegaan. Was laatste lichting voor de mammoet, maar ik had in Rotterdam de eerste 2 klassen mammoet gehad (oa nwe wiskunde). Kan me alleen meester Stolk nog herinneren uit deze tijd. Wilde wiskunde B examen doen en hoorde kerstvakantie 4e klas dat ik of Frans of Scheikunde moest doen en had dat geen van beide in mijn pakket. Dus heb ik in 3 a 4 maanden op eigen houtje 3 jaar scheikunde mogen doen. Wel geslaagd (7). Als "verlegen" nieuwkomer had ik weinig echte vrienden. Klasgenoten oa Tom Daponte, ging ook naar de HTS, Anja Brusse en Jose Zweekhorst, Govert van Nimwegen, .... Oerlemans, Dick ......., waar ik later (1975/1976) nog op een jongeren project in de LINDEHOEVE heb gewerkt, .... Egging, Loek Tio, Margreeth van Reine, Martin Schouten en de helaas in 1974 of 75 veel te vroeg overleden Rob Baerselman. Als niet christelijk opgevoede, was het even wennen aan de dagelijkse openingen, (vooral mijnheer Stolk was daar goed in) en de wekelijkse godsdienst les. Waren leuke discussies en als beloning kreeg ik 8-en op mijn rapport voor godsdienst.

  Chr. Scholengemeenschap Lei..., 1969