Ontdek PLUS

Eric Boogaard

Kent 4 personen

SINGLE
Woont in -
  Deze gebruiker heeft nog geen scholen toegevoegd

  Bekijk het volledige profiel van Eric Boogaard en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Eric Boogaard heeft 16 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Zie bij De Bonkelaar.

  Zie bij De Bonkelaar. [De onderstaande tekst is toegevoegd toen deze school werd samengevoegd met een andere school.] Meester Slinger, deze man is mij nog het meeste bijgebleven. Een strenge, autoritaire man waar beslist niet mee te spotten viel. Als je in de onderbouw door een van de juffen naar hem toe moest was je nog niet jarig! De man had op zijn liefst en aardigst gezegd lossen handjes, en deinsde er niet voor terug om je letterlijk en figuurlijk alle hoeken van de school te laten zien. Of je moest voor het bord komen en kreeg een ware scheldkannonade over je heen. Mij zijn dit soort dingen bespaard gebleven, mede door mijn goede schoolresultaten. Ik moest een keer nablijven, maar was dat straal vergeten. Toen ik eerdaags door hem ter verantwoording werd geroepen wist ik gelijk hoe laat het was. Door de goede verstandhouding, die ik met hem had zou hij het deze keer door de vingers zien. Was de verstandhouding wat minder goed geweest, dan had ik hoogstwaarschijnlijk een hardhandige sightseeing door de hele school gehad. Evenwel ontbrak het de man (meester Slinger) niet aan humor en kon hij prachtig vertellen, en als hij jarig was, dat was geloof ik op 19 januari, dan kregen we geen les, maar de hele dag tekenfilms! Ik had, ik geloof in de tweede klas een vriendinnetje, Anita Braam. Dit duurde slechts kort, want zij ging van de Bonkelaar af, en nooit meer wat gehoord van haar. Andere namen uit mijn Bonkelaar-tijd zijn, Saskia van der Molen, Nicole van Coevorden, Monique Stouthart, Karin de Vries, Ellen Bense, Jolanda Stronk, Danielle Stap, Danielle van de Ster, Elvira Dusseldorp, Irene Verdoes, Saskia van Krefelen, Inge Steketee, Renate Siegman, Janieke de Gooijer, Jeanette van de Zande, Reineke van de Linde, Bianca Langkemper, Alda van Groen, Carolien Kos, Carolien Relleke, Andre Relleke(helaas overleden!), Tom Bleeker, Theo Bakker( van hem kreeg ik nog een hele aardige e-mail!), Hans de Jong, Jef Kos, Stephan Spekken, Tony en Peter Woudstra, Willem Robles, Peter Siegman, Kees Keijer, Paul Burger, Marcel den Ouden, Andre en Arend Linde, Milco Cornet(helaas verongelukt!), en vele anderen. Verder nog de meesters en juffen, juffrouw Eindhoven, van Leeuwen, Stuurman, en de meesters Slinger, Lebbing, Tichelaar en Hus. Verder natuurlijk de Bladelweken.

  de Bonkelaar (Speelmolen), 1973

  Zie bij Christelijke Scholengemeenschap Amsterdam-Noord.

  Zie bij Christelijke Scholengemeenschap Amsterdam-Noord.

  Damstede, 1979

  Ik heb deze school als zeer leuk ervaren.

  Ik heb deze school als zeer leuk ervaren. Doordat ik 8 jaar op deze school gezeten heb, heb ik veel dingen meegemaakt, zoals het overlijden van de heer Bob von Berg. Geen les van gehad, maar toch heel triest, want hij had een einde aan zijn leven gemaakt. Verder de brand in februari 1982. Dat was een week voor de voorjaarsvakantie, zodat we bijna 2 weken vrij waren. Daarnaast het tragische overlijden van Gert Marseille, als gevolg van een ongeluk. En in november 1982 de lerarenstaking, waardoor we een week vrij waren! Verder mijn 2 heimelijke jeugdliefdes Annelies Feltkamp en Patricia Tielman, allebei dames van Indonesische komaf. Toeval? Ik ben benieuwd hoe het met deze twee dames is! Verder de leraren als Barendse voor wiskunde, Henk Galenkamp voor scheikunde, Anne Matena en Meta Waal voor Nederlands, Meyssen voor biologie, Muusse voor natuurkunde en scheikunde. En van der Wal voor wiskunde, dankzij hem ben ik goed geworden in wiskunde. Daarom schrok ik nogal toen ik hoorde, dat hij was overleden, ergens in oktober 2004. Verder Prins voor Duits. In het begin moest ik wennen aan hem, maar later kon ik het zeer goed vinden met hem. Waarschijnlijk heb ik daar die 8 voor mijn boekententamen aan te danken! En last, but not least Renee Knijnenburg voor Nederlands, die ik onlangs tegenkwam op een tuinfeest bij kennissen. Zij herkende mij meteen, wel sterk na 21 jaar, hetgeen meer is dan de leeftijd, die ik toen had, ik was toen 17! Zo zie je maar weer, de werld is klein! O ja, Bap Oosterhoff voor gym ook een van de leukere leraren. Hij organiseerde in 1987 voor het eerst de reis naar Parijs. Een leuke afsluiting van de schooltijd! Van hem kan ik nog een leuke anekdote vertellen! Toen ik nog op school zat en ik op een zaterdag door Zaandam fietste, kreeg ik een lekke band. Ik dacht, dat wordt lopen, maar wie kwam ik toen tegen? Bap Oosterhoff mijn leraar gym! Die plakte mijn band en kon ik weer verder fietsen. Deze anekdote, die 21 jaar geleden gebeurde, is mij nog altijd bijgebleven! Verder kwam ik Andre Linde tegen in zijn Thaise restaurant Baan Pong. Hij herkende mij meteen, en dat terwijl we elkaar bijna 30 jaar niet gezien hebben. Meteen allerlei herinneringen opgehaald van vroeger en natuurlijk heerlijk gegeten. Thais eten behoort tot een van mijn favoriete eten, dus je begrijpt wel, dat ik daar nog regelmatig zal komen.

  Chr. Scholengemeenschap Ams..., 1979