Ontdek PLUS

elske Jonker vries-jonker

Kent 90 personen

Weduwe , 2 kinderen
Woont in Harderwijk

  Bekijk het volledige profiel van elske Jonker vries-jonker en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  elske Jonker vries-jonker heeft 21 klassenfoto's en kent 90 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heerlijke schooltijd

  Heerlijk klein schooltje , waar alle kinderen uit de buurt naar toe gingen .Vaak via de sluisdeuren , als de brug open was .In de 5e en 6e klas kregen we les via de Dalton methode ( weet ik pas achteraf , omdat ik zelf het onderwijs ben ingegaan ).Weektaak op het bord en afmaken .Als je het klaar had mocht je lezen uit de klasse bibliotheek .Heerlijk !!!!En in de zesde klas voorbereid worden voor de HBS .

  Oosterschool, 1950

  Ik ben begonnen op deze school , toen Sorghvliet net in aanbouw was .

  Ik ben begonnen op deze school , toen Sorghvliet net in aanbouw was .Het was een dependance van de Kazemierschool en we begonnen daar met een 1e en 2e klas ( met mij als leerkracht) en een derde en vierde klas en met 2 kleuterklassen.

  't kompas, 1966

  Klasseleraar De Bruin ( gymleraar).

  Klasseleraar De Bruin ( gymleraar). Het bij de achternaam genoemd worden bij bio,de mislukte proeven bij natuurkunde .( Wij kwamen allemaal in de derde klas binnen en hadden allemaal een andere vooropleiding ).Het voor het eerst wadlopen bij een excursie van A'kunde .Enkele klasgenoten waren : Evelien Siebring ,Dineke ten Broeke , Giny Kraaima,Korrie Timmer ( uit Baflo), Reid Hoekstra , Bert Thomas , Anne Vedder en nog meer en Gerda Weide ,waar ik nog altijd vriendin mee ben .Laatst ons 40-jarige vriendschap gevierd.Het volleybaltoernooi met kerst en de boerenkoolmaaltijden daarna .Ik werk nog steeds in het onderwijs .Nu als Intern Begeleider en zet cursussen op voor WSNS.Ook hebik t/m dit schooljaar groep 8 gehad voor 2 dagen in de week .

  Rijkskweekschool, 1962