Ontdek PLUS

Ellen Brillemans-van Sluijters

Kent 0 personen

Getrouwd , 1 kinderen
Woont in Haarlem

  Bekijk het volledige profiel van Ellen Brillemans-van Sluijters en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ellen Brillemans-van Sluijters heeft 15 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heb leuke herinneringen aan deze schooltijd.

  Heb leuke herinneringen aan deze schooltijd. Ik kwam van de OSG en kon op die 'fabriek' slecht aarden. Op deze kleine school voelde ik me meer op mijn gemak. Ik was heel veel te vinden bij Arnold Vermeulen, de concierge van de school. We hadden iedereen wijsgemaakt dat hij mijn zwager was! Er waren zelfs docenten die dat geloofden. Ik heb maar twee jaar op deze school gezeten en had vooral contact met Christa v.d. Water. Heel helder staat me nog voor de geest hoe meneer Verbeet(Verbeek?) van Duits zich vreselijk op kon winden en dan bijna uit zijn vel sprong met de tranen in zijn ogen. Waren wij er echt op uit om hem overspannen te krijgen??? Tekenlessen van meneer van Stralen, die elke les wel een mop vertelde. En zoals iedereen was ik natuurlijk dol op Ties Diekema, ook al heb ik daar maar 1 jaar les van gehad. Met z'n allen naar Parijs in de vreselijke hotel daar! Maar die schoolreis was verder toch fantastisch. Wat hebben wij daar een trappen gelopen! Leuke herinneringen.

  Burgemeester Tellegen Mavo, 1972

  Ik zat op de dependance in de Jaap Nunes Vaszstraat, in een noodgebouwtje.

  Ik zat op de dependance in de Jaap Nunes Vaszstraat, in een noodgebouwtje. Daar waren 2 kleuterklassen. Ik heb nog een filmpje uit die tijd en een paar foto's van een feest. Zijn jammergenoeg te slecht om te scannen. Wij kregen zelfs lesjes als een buiging maken, schoenen poetsen e.d. (Op Montessori geend?) Mijn vriendinnetje was Marja van Mill. Zij is dat gedurende de hele lagere-school-tijd gebleven. Daarna heb ik nooit meer wat van haar gehoord.

  Kleuterschool 't Waterhoentje, 1961

  Mijn favoriete onderwijzers waren dhr Arnolds (klas 6b) en Andre de Haan (in klas 4 en 5).

  Mijn favoriete onderwijzers waren dhr Arnolds (klas 6b) en Andre de Haan (in klas 4 en 5). Ik weet nog vrij veel namen van kinderen uit mijn klas. Onlangs vond ik nog een filmpje van een schoolreisje in de 3e klas bij juf Egas. We zijn toen naar de kaasmarkt in Alkmaar geweest, naar de Bedriegertjes en naar het strand. We kregen die dag patat (!) en wel 2 ijsjes, feest! Ook staat er op die zelfde film ook nog het sinterklaasfeest van dat jaar. Leuk om zoveel namen te herkennen. Frieda van Galen, Ellen Aalmoes, Ina Zweerus, Corry van Tintelen, Suzanne van Gils, Andre Bruijst (?), Freddy de Jong, Rob Ebeling, Theo Huizing, Lex Ertsik, Freddy van Assendelft van Wijk, Ronnie Knöbel, Jolanda Farenhorst, Peter Goris, Henk Spanjerd, Jolanda Hiemstra, Marjolein Smit. Bij André de Haan zijn wij nog op de bruiloft geweest. Mijn slechtste herinneringen zijn die aan juffrouw Smit in de 2e klas. Wat een kreng van een juf. Ze moest mij ook niet. Kennelijk kletste ik teveel bij haar in de klas.

  Burgemeester Fockschool, 1963