Ontdek PLUS

Don Arnoldus

Kent 0 personen

WIDOW , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Don Arnoldus en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Don Arnoldus heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Etiquette had meneer Griek hoog in het vaandel.

  Etiquette had meneer Griek hoog in het vaandel. Hij was de vader van Tim Griek, de latere manager van André Hazes. Tim was in die tijd drummer bij rockgroep Ekseption. Soms fungeerde hij als DJ op de zondagavond. Ik heb mijn latere vrouw bij dansschool Griek leren kennen. Het was een fijne tijd.

  Dansschool Griek, 1967

  Mooiste herinnering.

  Mooiste herinnering... het trouwen van een van de juffen. De hele trouwerij werd op school nagedaan, compleet met bruid, bruidegom, gasten en koetsiers. Ik was koetsier! Ik zal de foto opzoeken en online zetten. Ik kan me ook nog de wandelingen, handje aan handje, naar Stoop's Bad in Overveen herinneren. En dan de kerstvieringen in de Noorderkerk! Prachtig was dat! Ik ruik nog de echte kaarsjes die we hadden gemaakt met een halve aardappel omwikkeld met zilverpapier als kaarsenstandaard. Juffrouw Wens was een schat! Heb drie jaar op de kleuterschool gezeten omdat ik een 'late' leerling was (jarig in november).

  Noorderkleuterhuis, 1951

  Ik stamde helemaal niet uit een grafische geslacht.

  Ik stamde helemaal niet uit een grafische geslacht. Kwam op advies van m'n tekenleraar (ULO) naar deze school en was erg verbaasd wat er te leren was. Tekenen was helemaal niet belangrijk! Misschien was de Patroonsopleiding (Uitgebreid Technisch Onderwijs - UTO) een verkeerde opleiding voor mij. Afijn, ik heb de drie jaar vol gemaakt (het praktijkjaar ging niet door op 't laatst) en ben in het grafische vak terechtgekomen, waar ik zo'n 25 jaar heb gewerkt, o.a. bij Joh. Enschedé en Zonen te Haarlem, de Nederlandse Offset Industrie aan de Transformatorweg te Amsterdam en Drukkerij Casparie te Heerhugowaard. Ik bewaar aan de AGS goede herinneringen, vooral toen de hele klas me hielp met het overschrijven van een hoofdstuk uit het boek rechts- en wetskennis. Hoe heette die leraar ook al weer? Zat ook nog een jaartje in de redactie van DEGELLIJK, het schoolorgaan van de UTO-opleiding. Ook de reis naar Parijs voor een habbekrats (piesen tegen de boom buiten, een 'grote' houd je maar op voor overdag...) in een huis voor Natuurvrienden, was onvergetelijk. Idem dito de reis naar Engeland, met een bezoekje aan de Monotype-Corp. en een papierfabriek (wie heeft de foto nog?). Ik kan me nog de autoritjes in de Fiat 500 van Louis van Poeteren naar de sportveld in Buitenveldert herinneren. Goh... wat zaten we opgepropt in dat karretje. En dan de happening op het RAI-plein nadat leerlingen van de School voor Grafische Vakken (SGV) te Utrecht het standbeeld van Loutje Coster hadden gepikt. Wij AGS-ers hadden toch vlug een alternatief, compleet met zethaak, geregeld. De onthulling van dat beeld werd verricht door Simon Vinkenoog. We haalden er nota bene de landelijke pers mee! Een luiere leraar als De Winter heb ik niet gekend, 75% van zijn scheikunde-lessen viel uit. Hij werd er een tijdje directeur mee! Onze Lieve Heer op zolder...!

  Amsterdamse Grafische Schoo..., 1964