Ontdek PLUS

Dick de Jong

Kent 36 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dick de Jong en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Dick de Jong heeft 7 klassenfoto's en kent 36 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Juf Havelaar, hoofd van de kleuterschool.

  Juf Havelaar, hoofd van de kleuterschool. Blonde juf Toos die, naar ik later heb begrepen, voor veel onrust zorgde bij de jonge vaders. Ik herinner me haar nog heel goed. Grote indruk maakte een bezoek van Sinterklaas met enkele (in onze ogen) potige Pieten, die de tweelingbroers Bastemeijer in de zak stopten en in het griezelige "spinnenhok" gooiden (het hok waar de kolen voor de kachels opgeslagen lagen). Die twee waren echte donderstenen, nota bene zoons van een politieagent. Wij toekijkende kinderen beefden en sidderden. Zou tegenwoordig als pedagogisch zeer onverantwoord bezien worden. Lopen door het Laantje van van Iperen naar die knots van een boerderij van Bikker.Daar hadden ze een stel van die machtige belgische paarden. Teuni Bikker ken ik uit die periode en later van de lagere school.

  Kleuterschool Rehoboth, 1950

  Weinig (goede) herinneringen aan deze periode.

  Weinig (goede) herinneringen aan deze periode. Om mij nu bekende redenen veel gespijbeld. Ging dan vaak naar mijn oom in Meerkerk, meehelpen op de boerderij waar hij werkte. Schreef zelf briefjes die mijn absentie moesten verklaren en ondertekende clandestien met mijn vaders handtekening maar werd gepakt door dhr. van Schayk ("Hé, kom eens achter die neus vandaan!" riep een leerling hem eens toe van buiten. Hij werd prompt binnen geroepen en kreeg straf. Sterke actie en gedurfd voor die tijd). Thuis deed mijn vader het nog eens dunnetjes over. Zo ging dat in die tijd. Mijn echte herinneringen zijn die van gymnastiek met dhr. Mes en zijn collega (weet zijn naam niet meer). Mes was gek op volleybal, als ik me goed herinner. Van hem heb ik dat virus meegekregen, ik volleybal nog steeds (al meer dan 50 jaar). Mijn HBS-tijd was voor mij verreweg de minste periode uit mijn jonge leven. Omdat ik nauwelijks iets leerde, leefde ik elke dag in angst dat ik overhoord zou worden. Mijn cijferlijsten waren er dan ook naar. Ben 2x blijven zitten en na de 3e gaan werken. Pas in mijn trouwen ben ik weer gaan leren en uiteindelijk ben ik nog zeer goed terechtgekomen. Je ziet, er blijft altijd hoop...

  Chr. H.B.S., 1958

  Prachtige jeugdjaren, samen met mijn vrienden Jan Bel en Nelis van der Leede (Tiendweg).

  Prachtige jeugdjaren, samen met mijn vrienden Jan Bel en Nelis van der Leede (Tiendweg). Veel meer en mooiere herinneringen aan deze school dan ik ooit heb gehad op de HBS in Gorkum, later. Indruk maakten op mij Juf Klinkenbijl (een rechtvaardige bikkel van een juf), meester Groeneveld of Groenendijk (de manier waarop hij de russische inval in Budapest onder onze aandacht bracht, heeft een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten), en HdS meester de Boer, kettingrokend, blauw aanlopend van het hoesten. Wij moesten vaak sigaretten voor hem kopen in de winkel van Donatz of van Donselaar.

  Groen van Prinsterer School, 1951