Ontdek PLUS

Ber (Berry) Jansen

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ber (Berry) Jansen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ber (Berry) Jansen heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik herinner me vooral nog het eerste leerjaar toen ik in 1B zat: een "lastige klas".

  Ik herinner me vooral nog het eerste leerjaar toen ik in 1B zat: een "lastige klas". We hadden ons eigen clubhuis aan de Rembrandtstraat. Klasgenoten die ik me nog herinner: Hans Broeren, Arnold Janssen, Rob Ziekman, Jos Schietzler, Loek Verlouw (mijn vriend), Simon Meilink, Gert Pleysier, Herman Haarhuis, Rein Bergsma, Rien van Groenenstijn. Leerkrachten: Schillings (directeur), Evers (onderdirecteur en Duits), Haarbosch (rekenen en wiskunde), Peeters (Nederlands), Simon Terpstra (muziek), pater van Groenewoud (godsdienst), Rademakers (Jan Bak) gym, Raaymakers (tekenen) en later Bennie Luderer, Gerrits (pedagogiek en didaktiek)(later Rutten)en er was ook nog een vrouwelijke leerkracht voor schrijven. Twaalfhoven (maatschappijleer), Goossens (scheikunde) en geschiedenis weet ik niet meer.

  Peter Kanis Kweekschool voo..., 1963

  Uit deze periode kan ik mij nog herinneren dhr.

  Uit deze periode kan ik mij nog herinneren dhr. Buys (Engels en handelskennis), br. Philippus (Frans) die je zogenaamd opschreef als je iets misdaan had en dan zei "jammer dan", dhr. Jeuken (wiskunde en biologie), een tekenleraar (wiens naam me ontschoten is) die we de "erwt" noemden en we hadden ook een broeder voor Duits, broeder Paulus.

  St. Stephanus U.L.O, 1959

  In het begin zat ik in de Derde Walstraat op deze school.

  In het begin zat ik in de Derde Walstraat op deze school. Later kregen we nieuwbouw aan de Hugo de Grootstraat. In de eerste klas zat ik bij broeder Benjamin, in de tweede bij meneer Evers, in de derde bij meneer Marcel van Dijk, in de vierde bij broeder Antoine, in de vijfde bij broeder...... en in de zesde klas bij broeder Gabinus. Onder Marcel van Dijk heb ik verschikkende keren toneel gespeeld. Bijgevoegde foto is van het blokfluiten. Ik herinner me nog verschillende gezichten maar namen weet ik niet meer.

  De Mariaschool , 1952