Ans Hiemstra Kok

Kent 7 personen

Getrouwd
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ans Hiemstra en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ans Hiemstra heeft 5 klassenfoto's en kent 7 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Veel herinnering heb ik niet aan deze school.

  Veel herinnering heb ik niet aan deze school. Alleen dat ik er op de kleuterschool en in de eerste klas heb gezeten. In mijn herinnering had de kleuterschool een grote zandbak naast het schoolplein. Ik weet niet beter dan dat daaromheen een hoge groene schutting stond, zo hoog dat wij als kleuters er niet overheen konden kijken. Volgens mij waren we altijd in die zandbak aan het spelen.

  Eltheto, 1959

  Het eerste jaar les gehad in het witte houten kerkje achter de Groen van Pinksterenschool aan de Aalsmeerderweg.

  Het eerste jaar les gehad in het witte houten kerkje achter de Groen van Pinksterenschool aan de Aalsmeerderweg. Daar kregen klas 1, 2 en 3 les van juffrouw Maarsen en de klassen 4, 5 en 6 zaten met meester Nieuwenburg (waarom kauwde die man altijd zo vies op het achtereinde van zijn sigaar?) in een deel van de Groen van Pinksterenschool. Juffrouw Maarsen ging niet mee naar de Kruisweg, daar werd haar taak overgenomen door juffrouw de Koning-Maarsen. De kleuterjuffrouw, die met de kleuters in het apart staande gebouwtje zat, heette volgens mij Sterkenburg, maar later kwam daarvoor in de plaats juffrouw Koning. De naam van de gymleraar was de Kok. Meester Nieuwenburg werd opgevolgd door Jan Koks. Ik heb die combinatie's van namen altijd wel grappig gevonden. In mijn herinnering werd er zeer zelfstandig gewerkt omdat er 3 klassen bij elkaar in 1 lokaal zaten. Maar de groepjes waren klein. Volgens mij zaten er in mijn 6e klas maar 6 of 7 kinderen. Later op de Tienerterp (huishoudschool) moest ik in ieder geval dingen doen die ik allang had gedaan. En er was genoeg tijd over om binnen en buiten met sport en spel bezig te zijn. Nog steeds kijken mensen mij vreemd aan als ik vertel dat ik dammen, schaken, hartenjagen en klaverjassen op de lagere school heb geleerd.

  Rijkeroordschool, 1962