Annelies deBildt

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Annelies deBildt en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Annelies deBildt heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Als niet-friessprekende kleuter binnengekomen als een bijzonderheid, dus heel snel bijgeleerd.

  Als niet-friessprekende kleuter binnengekomen als een bijzonderheid, dus heel snel bijgeleerd. Als 10-jarige van school gegaan ivm verhuizing naar Vlaardingen, waar mijn taalgebruik opnieuw 'anders' was. Op de ochtend van de verhuizing nog langs de school gereden waar iedereen stond te zwaaien voor de ramen. Dikke tranen... Bruiloften van Meester Groen en Meester Dijkstra.

  Hoeksteen, 1976

  Groenvoer-redactie (ihb Robert en Simone van Herk), de feestweek rond het afscheid van Jansen, de komst van Hofland, Stolk als mentor in B8 ('tante Betje'), creatieve lessen van Berkhout, indrukwekkende lessen, verhalen en achtergronden van Van Leeuwen, b

  Groenvoer-redactie (ihb Robert en Simone van Herk), de feestweek rond het afscheid van Jansen, de komst van Hofland, Stolk als mentor in B8 ('tante Betje'), creatieve lessen van Berkhout, indrukwekkende lessen, verhalen en achtergronden van Van Leeuwen, boete-kwartjes-pot van mevrouw Arnold, donderjagen bij Herr Rauch met Helma, Wendy en Marion, Latijn bij van Luijn, volleybaltournooien voor de kerstvakantie, doodziek tijden het examen Geschiedenis (met een 3,4 als resultaat, gelukkig toch geslaagd). Tijdens een sportdag mijn pols gebroken omdat ik tijdens een potje clandestien voetbal met een natte bal niet onder wilde doen voor de jongens en dus uit alle macht probeerde het schot van Frido van Berge te stoppen (uit veiligheidsoverwegingen vast in het doel gaan staan, leek me de minst gevaarlijke plek). Helaas, krak. Kwakkelstein was boos, Boot bracht me naar het ziekenhuis. En natuurlijk de reisjes: Engeland, maar ook herinner ik me een dagje Maastricht... Veel goede herinneringen aan specifieke mensen, maar velen uit het oog verloren, hopelijk een her-ontmoeting op de reünie op 23 april 2005?

  Groen van Prinstererlyceum, 1984

  Maar 2 jaar doorgebracht op 't Kompas.

  Maar 2 jaar doorgebracht op 't Kompas. Al bij het eerste bezoek diep onder de indruk van de vrijheid (Annemarie Drop leidde mijn broertje Pieter en mij rond en deed dat gewoon nog een keer toen we klaar waren omdat ze nog geen zin had weer terug te gaan naar de klas). Een enorm verschil met mijn oude school. 'Doen doen of doen'. Als enige bovenbouwgroep in het hoofdgebouw werden we voor de pauze naar de Brusselweg gestuurd, waar we regelmatig niet eens aankwamen, omdat we bleven hangen op de brug... De les over 'Als er geen regels waren' waarbij de hele klas weg ging... En natuurlijk de weekopeningen en -sluitingen...

  't Kompas, 1982