Ontdek PLUS

Alice Piest

Kent 0 personen

DIVORCED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Alice Piest en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Alice Piest heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Tja, aan deze schooltijd heb ik geen leuke herrineringen.

  Tja, aan deze schooltijd heb ik geen leuke herrineringen. Dat kwam mede door dat al mijn vriendinnetjes naar de noorderschool gingen die bij mij in de straat stond. Wel kan ik nog enkele klasgenoten voor de geest halen, zoals Lammy Boersma, Dikkie Buisman, Evelien ten Hoonte, Fred van Laar, Bas Berkenbos, Bert Dijkstra, Janet Kamphuis, Sigrid Rosccher, Betty Portier, en een Marjan en Yvonne achternaam schiet me niet zo te binnen. De leraren waar ik bij in de klas gezeten heb, waren Juf Wester, Meester Koster, Juf Hopster, Meester Muurling, Meester de Jong. Die laatste heb ik niet zulke beste herinneringen aan.Volgens mij had hij nogal moeite met arbeiderskinderen. Er was ook nog een meester Vrijling, maar daar zat mijn zusje bij in de klas, ik weet nog wel dat dat een aardige man was, heel gewoon. We hadden een keer een verjaardag in zwolle, bij een schoonzusje, en meester Vrijling heeft er on toen nog heen gebracht. Gewoon om de doodeenvoudige reden, dat hij toch naar zwolle moest, en dat scheelde weer treinkosten. Geweldig actie, van zo'n man, die het wellicht wel begreep dat een groot gezin het niet breed had. Ach en verder, ik heb er geen frustratie aan over gehouden, dat scheelt.

  prinses Ireneschool, 1963

  Naar aanleiding van de aanmelding van Gerrie Grooten, vindt ik het toch leuk om hier toch maar wat te vermelden.

  Naar aanleiding van de aanmelding van Gerrie Grooten, vindt ik het toch leuk om hier toch maar wat te vermelden. Ik heb een leuke tijd gehad op deze school, herrinner mij juf Roetert nog als de dag van gisteren, arme vrouwtje heeft het niet lang volgehouden met een stel van die vrijgevochten meiden. En ook wil ik iets kwijt over mijn lievelingsleraar, Dhr Tiesnitch, ik hoop dat ik zijn naam goed geschreven heb (en anders vergeef me) aan hem heb ik de mooiste herrinneringen. Hij heeft me de liefde voor de muziek bijgebracht. Zingen deed ik altijd erg graag, samen met Roelie Mulder en wijlen Rommy Monsma zongen we heel wat af. Ook Herma Jonker heb ik heel wat mee afgelachen. jonge jonge als ik er aan terug denk, dan begin ik nu te begrijpen waar mijn dochter van 21 al die ondeugd van had. hahaha. Ja een heerlijke tijd heb ik zeker gehad met Roelien Grooten en niet alleen op school maar zij was ook mijn vriendin in de straat waar wij allebei woonden. ach en zo kan ik wel door gaan, maar daar is deze ruimte te klein voor. Ik hoop dat er meer zich aan melden op schoolbanken, want ik vindt dit een pracht van een kans om weer eens oude klasgenoten te kunnen ontmoeten. Groet van Alice Piest, en Gerrie als je dit leest, je mag gerust mailen hoor?

  Huishoud en Nijverheidschool, 1969