Adriaan Paul Timmermans

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Adriaan Paul Timmermans en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Adriaan Paul Timmermans heeft 23 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  HBO-kultureel werk part-time opleiding.

  HBO-kultureel werk part-time opleiding. Oeverloos gezwam. Ben uiteindelijk vertrokken, omdat ik inmiddels mijn Engels-MO-A gehaald had. Mij was het ook duidelijk geworden dat het welzijnwerk een aflopende zaak was. Ik moest deze opleiding wel volgen omdat ik een baan had als Jongerenwerker. Het heeft mij veel geleerd over hoe onderwijs vooral niet moet. Verdere studies ben ik dan ook bij het LOI gaan doen. Geschiedenis MO, vertaler Frans en vertaler Duits.

  Sociale Akademie Twente, 1974

  Dit was een avondopleiding Engels-MO-A.

  Dit was een avondopleiding Engels-MO-A. Ik heb hier het tweede en derde jaar gedaan. Het was een klein klasje van een man of vijf. Ik kan mij 4 docenten herinneren. De heer Wierda uit Rolde, de heer Commenee uit Emmen, Doctorandus iets met een W, en een man die helemaal uit Dokkum kwam. Het heeft tot 1977 geduurd voordat ik via het staatsexamen mijn akte binnen had. Later heb ik nog gehoord dat er ook LO-Handenarbeid werd gegeven. De LO en MO avond-opleidingen zijn in de negentiger jaren opgeheven en dus zal het toen in Emmen ook wel afgelopen zijn. Het waren gedegen opleidingen. Het was voor mensen met een baan de enige mogelijkheid om verder te studeren. Later heb ik ontdekt dat het LOI een paar opleidingen voor een akte MO had, nl. voor Engels en voor Geschiedenis. Achteraf gezein, had ik daar dus ook mijn Engels kunnen doen. Maar ook bij het LOI bestaan deze opleidingen niet meer, omdat er geen staatsexamens meer worden afgenomen. De akte Geschiedenis heb ik in de tachtiger jaren bij het LOI gehaald, d.w.z. via staatstentames op een universiteit en een staatsexamen voor het onderdeel Middeleeuwen. Toen ik 40 jaar oud was, had ik een akte Engels MO-A, een akte Gescheidenis MO-I, Sociale Academie HBO-kw, diploma vertaler Frans en diploma vertaler Duits. Ik ben toen aan de gang gegaan met bouwkunde met het doel om een eigen huis te ontwerpen en te bouwen. Toen ik 48 was, was ook dat gebeurd. Ik ben nu 59 en ik geniet al jaren van een ambteloos bestaan. Het zijn nou eenmaal rare tijden.

  Noordelijke Leergangen, 1970

  1977 is een gedenkwaardig jaar geweest.

  1977 is een gedenkwaardig jaar geweest. Ik was weg uit het welzijnswerk, ik was weg van de Sociale Academie Hengelo en ik haalde mijn schoolakte Engels MO-A, staatsexamen, door zelfstudie. In een klap volledig bevoegd om les te geven. Een gevoel van overwinning, want ik had al die PA'ers van weleer overtroefd. Wat nu? Maar eens proberen of Engels MO-B wat voor mij was. En dus ik naar het gebouw van het Zernike College in Groningen-Zuid, of was het al Haren? Er was een vreselijke accoestiek, de lessen Oud-Engels galmden nog een week na in mijn hoofd en dan begon het gegalm opnieuw. Mevrouw Wilkinson gaf Shakespeare. Haar man was professor op de Universiteit van Groningen. Ik zat daar met een Sociale-Academie opleiding, en ik was verbijsterd, elke week opnieuw, door de kennis die mevrouw Wilkinson elke week weer te berde bracht over de personages die Shakespeare op het toneel liet figureren. Compleet idiote psycho-analitische psychologie, die op de Acadmie al lang uit de tijd was. Welk complex had Hamlet? Een Eudipus-complex. Mij interesserde meer de historische context van Shakespeare's stukken en de vraag welke geschiedenisboeken hij had gebruikt. Maar, o wee, dat was bij mevrouw Wilkinson vloeken in de kerk. En dus ben ik er na een jaar mee gestopt. Voor mij dan maar geen MO-B. Ik ben toen overgestapt naar een opleiding Geschiedenis MO bij het LOI, en daarvoor hoefde ik niet meer elke week bij winterweer en ontij de weg op. Voor mij kan literatuur nog steeds de pot op. Als mevrouw Wilkinson iets bij mij bereikt heeft, dan is het wel een diepe walging voor literatuur. Ongelooflijk gewauwel vond ik het en nog steeds.

  Noordelijke Leergangen, 1977