Ontdek PLUS

Ada Thomas

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ada Thomas en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ada Thomas heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik weet niet zeker dat dit de kleuterschool was.

  Ik weet niet zeker dat dit de kleuterschool was. Ik weet in de oorlog dat ik naar de kleuterschool ging in de hoek van de Legmeerstraat en er was zand achter de school met een schuilkerk er in. Ik weet ook dat ik op het houtenschooltje zat aan het eind van de Haarlemmermeerstraat. Precies weet ik het allemaal niet meer.

  Kleuterschool De Dotterbloem, 1942

  Juffrouw Pronken was mijn onderwijzeres en ook Meneer de Klerk.

  Juffrouw Pronken was mijn onderwijzeres en ook Meneer de Klerk. Na al die tijd dat we de namen van onze leraar or lerares nog kunnen onthouden. Maar men. de Klerk denk ik omdat hij jarig was toen de oorlog uitbrak en Mevr. Pronken waarom weet ik niet. Maar ik ging wel eens thuis bij haar op visite, zelf toen ik over kwam uit Canada. Aardig mens. Juffrouw Beemsterboer, ik ging veel om met haar zoon. Ze woonden op de Aalsmeerweg en er woonden daar nog wat andere die in dezelfden klas zaten dacht ik. Het heerlijkste was dat ik in de zomer tussen de middag, naar huis kon voor lunch en dan mocht ik zo af en toe hard terug lopen naar het Hoofddorp plein om bij Jamin een ijsje te halen. Ik kan niet veel namen van andere klasgenoten herinneren. Alhoewel toen ik de naam Nico Prinsen zag wist ik die naam weer. Er was ook een meisje die op de Schinkelkade woonden en die hadden een zaadwinkel. Jantje Pille? dacht dat die naar Amerika was gegaan toen hij in de zesde klas zat. En er was ook een Jan van Tiel die een zusje Hennie had en in de Sassenheim straat woonden. Die was heel lang ziek en ging vaak bij hem op bezoek. Zal nog een goed gaan denken over zoals men zegt de goeie ouden tijd.

  Schinkelschool, 1944