Ontdek PLUS

Mar van Buren

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Mar van Buren en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Mar van Buren heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Wij woonden tegenover de Nutsschool aan de Laan van Poot.

    Wij woonden tegenover de Nutsschool aan de Laan van Poot. Ik heb er maar kort les gehad van meneer Sluymers en meneer Lamey. De tekenlessen van meneer Boerma op de zolder zijn mij bijgebleven. Met meneer Lamey heb ik op de middelbare school nog lang contact onderhouden. Bij hem drukte ik het nieuwsblad van de jeugdomroep MINJON in Den Haag.

    Nutsschool Laan van Poot, 1950

    Mijn schooltijd begon in 1944 op de Groen van Prinsterschool in Meppel.

    Mijn schooltijd begon in 1944 op de Groen van Prinsterschool in Meppel. Na de bevrijding in 1945 ging ik naar de Wilhelmina school, waar ik les kreeg van o.a. juffrouw Nijdam, juffouw Korvas, juffouw Poorter,meester Withaar, meester Steenstra en meester Erdsieck. Muziekles kregen we van hoofdmeester De Vries. In 1950 verhuisde ik naar Den Haag en ging daar naar de Nutsschool aan de Laan van Poot.

    Wilhelminaschool, 1944

    Ik bewaar zeer goede herinneringen aan mijn middelbare schooltijd op het Grotius Lyceum.

    Ik bewaar zeer goede herinneringen aan mijn middelbare schooltijd op het Grotius Lyceum. Het begon in de Vlierboomstraat en werd vervolgd met de feestelijke verhuizing naar het nieuwe gebouw aan de Klaverstraat. Rector Prins was een gerespecteerde man met een warm hart voor zijn leerlingen. De feesten in de gymzaal aan de Vlierboomstraat met bekende jazz-orkesten, zoals de Dixieland Pipers o.l.v. Eric Krans, Hein van der Gaag, Louis de Lussanet e.v.a. waren bekend in heel Den Haag. Wie vergeet ooit de meesterlijke lessen van Hofker?

    Hugo de Groot, 1951