Ontdek PLUS

jos sanders

Kent 0 personen

SINGLE
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van jos sanders en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    jos sanders heeft 41 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ben naar de toelating's selectie gegaan met de door mij gebouwde klassieke gitaar die te zien is op de foto met Andre Litjens.

    Ben naar de toelating's selectie gegaan met de door mij gebouwde klassieke gitaar die te zien is op de foto met Andre Litjens. Beljon vond het zo leuk dat ik toegelaten werd bij afd. vier: binnenhuiskunst en meubelconstructie. Ben altijd het meest in kennis van- en bewerking van (fijn)hout geinteresseerd geweest. Vond het eerste jaar de lessen meubelconstructie van C.C. de Lathouder leuk. Heb het praktijkjaar bij K.J. van Nieukerken doorgebracht.

    Koninklijke Academie van Be..., 1962

    De eerste twee jaren met Hekking als klasseleraar waren niet erg prettig.

    De eerste twee jaren met Hekking als klasseleraar waren niet erg prettig. Hekking kon geen orde houden en in de chaos kon ik me slecht concentreren zodat mijn prestaties vooral in het tweede jaar (ondanks de hulp van meester Aardema van de lagere school) steeds verder achteruit gingen en ik ben blijven zitten. Nu kreeg ik Lips als klasseleraar en nu kon ik weer meekomen: mijn prestaties gingen met sprongen vooruit! Het derde jaar met Bosse ging ook goed en het vierde jaar met Schoonhoven was een succes. Schoonhoven was een geweldige, aardige en stimulerende leraar. Ik herinner me ook nog juff. Blok(engels), Dhont (frans), Moret (tekenen), Huiser (gym), Tit (natuurkunde), Knipscheer (handenarbeid), v.d. Zee enz. De sinterklaasochtend van zaterdag 5 dec. 1959 zal ik ook niet snel vergeten. We hadden de banken langs de kant gezet en zaten met de pakjes te wachten. Het bleef lang stil totdat Dhont met tranen in de ogen binnen kwam: die nacht was Koole plotseling overleden. We moesten onze pakjes ongeopend meenemen en mochten naar huis. De begrafenis de woensdag daarop in Loosduinen, waar ik achterop de fiets met mijn vader naar toe was gegaan weet ik ook nog. Er heerste een heel trieste sfeer op school. Gelukkig gebeurde er ook leuke dingen. Ik was in jan. 1959 trompet gaan spelen en heb met veel medeleerlingen (o.a. Hans v. Herwerden, Rob Varkevisser {gitaar}, Ben de Goede {piano}, Henk Hendriks {saxofoon} en mijn jongere broer peter {klarinet} op heel wat feesten, bijeenkomsten enz. gespeeld. Toen de Shadow achtige gitaarbandjes opkwamen heb ik achter de schermen ook flink meegedaan. Ik had al enkele klassieke gitaren gebouwd en ben tot ver in de zeventiger jaren verder gegaan met het bouwen van vele tientallen elektrische-, half akoestische-, flattop-, basgitaren en later voornamelijk het repareren en afstellen hiervan.

    Hermesschool, 1957

    In klas 1 en 2 met juf.

    In klas 1 en 2 met juf. Roodenburg veel gepest met mijn uitspraak van het woord op. Voordeel: ik moest naar spraakles en kon dan in de wachttijd kapitein Rob boekjes lezen. In klas 3 met juf. Mulder (die uit het leger kwam) veel met de hele klas voor straf moeten exerceren. In klas 4 hadden we meester Latupariso en in klas 5 meester Mol. Een aardige, rechtvaardige man die er ongezond uitzag (grauw en zweterig) en veel rookte. In klas 6 meester Aardema. Toe ik al op de MULO zat heeft hij me enkele keren geholpen met algebra zodat ik het weer begreep.

    P.C Hooftschool, 1951