Ontdek PLUS

Jaap Halbersma

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Jaap Halbersma en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Jaap Halbersma heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Blauwe maandag in klas 1b, t/m jan1967.

    Blauwe maandag in klas 1b, t/m jan1967. Maar was in 6e klas van de lagere school al elke zaterdagochtend in Dokkum voor voorbereidend jaar.

    CSG Oostergo, 1966

    Klas B4b: met vormingsweek in Hedenesse,Cadzand en reizen daar vandaan naar Gent en Brugge.

    Klas B4b: met vormingsweek in Hedenesse,Cadzand en reizen daar vandaan naar Gent en Brugge. Kunst en literatuur waren de thema's, maar wat we hiermee deden, dat ben ik kwijt. En toen naar klas B5b. Weg: het schoolgebouw aan de Grote Rozenstraat. Elke dag met de trein langs de stations Appingedam, Loppersum, Stedum, Bedum, Sauwerd en bestemming Groningen-Noord. Bijna alle stationsgebouwen zijn inmiddels gesloopt. Ook weg: de stationsschefs die de wissels met de hand overhaalden vanaf het perron.

    Wessel Gansfortcollege, 1969

    Stroomde halverwege het schooljaar 66-67 in, nog net op tijd voor de klassefoto.

    Stroomde halverwege het schooljaar 66-67 in, nog net op tijd voor de klassefoto. Dichtbij bakker Zuidhof voor de lekkere puddingbroodjes in pauzes. En met eerst nog de schipperschool achterin, en later een speellokaal om te tafeltennissen, te kaarten e.d. Ik herinner me het autootje van juffrouw Tak (???), dat tussen de bomen werd vastgezet, dat meneer O.B. Bakker de meetkunde-stellingen zingend repeteerde. Hij was niet voor niks later de oprichter van een koor in Delfzijl. En dat hij het haar van de jeugd zo lang vond tegenwoordig, ofwel dat ik eigenlijk naar de kapper moest. En aan het einde van de Farmsumse periode nog eens met de hele klas naar Zuidlaren gefietst. De latere rector Jan Smit was toen al aangetreden. Jong was ie. Wie waren er nog meer: meneer de Ruig voor Nederlands, juffrouw Spijker voor Engels en de roodbebaarde meneer Weening voor Aardrijkskunde. Juffrouw de Graaf voor geschiedenis, die steeds hamerde op[het verschil tussen oorzaak en aanleiding van al wat vroeger was gebeurd. En Eleveld voor Frans in de 1e klas; die cirkelde net zo lang met zijn balpen om fouten in mijn schrift heen, dat er een gaatje in het blad ontstond. En op de terugweg van school naar huis fietste ik langs Radio Bakker voor de TOP40 op papier. Ontdekte in 2011, op een sentimental journey naar Dz, dat een kringloopwinkel in de school gevestigd was.

    Wessel Gansfoort College, 1967