Ontdek PLUS

Ivar Hermans

Kent 6 personen

WIDOW , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ivar Hermans en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ivar Hermans heeft 1 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik volgde enkel slechts klas 1G.

    Ik volgde enkel slechts klas 1G

    S. Adelbert College, 1974

    Op deze school vond ik Harold Hofmann terug die voordien samen met mij ook in Wassenaar op dezelfde (lagere) school zat! (zie persoonlijk profiel).

    Op deze school vond ik Harold Hofmann terug die voordien samen met mij ook in Wassenaar op dezelfde (lagere) school zat! (zie persoonlijk profiel). Verder was het een kort en gezellig verblijf (één schooljaar) waar ik me een stel markante 'dames' herinner die in potlood hun overhoringen maakten, die nadien in de klas verbeterd werden, waarna zij steevast gingen klagen bij de leraar Duits (Paul Krijne) dat hen ten onrechte fouten werden aangewreven... In de "Villa" volgden we Latijn bij meester Paul Van Driel; ik zat er naast Marjan Van Heel (wier herkomst van Duitsland door deze meester werd achterhaald, toen ze zich eens het woord "uitstelling" liet ontvallen) voor wie ik wel 'iets speciaals' wat voelde (maar door mijn verhuizing naar België is er verder nooit iets van gekomen...).

    Sint Vituscollege, 1975

    Zie ook mijn uitgebreid persoonlijk profiel over hoe ik 'de tijd van toen' heb beleefd.

    Zie ook mijn uitgebreid persoonlijk profiel over hoe ik 'de tijd van toen' heb beleefd. Ik herinner mij tal van spannende en mooie momenten. Levende herinneringen heb ik nog aan (ik gok soms de schrijfwijze + achternaam): Roland Wigman (met wie ik contact hield), Vincent Hergelink (zoon van een lerares) en Paul Menken (met wie er regelmatig al eens een – slappe - ‘lachnamiddag’ werd afgekondigd, tot ergernis van de leerkracht en dus onze scha en schande: nablijven of strafwerk!), Harold Hofmann (kwam ik later tegen op dezelfde school in Bussum!), Oscar Jonker (zijn zus Daniëlle zat een klas hoger bij mijn zus), Particia Overdevest (die vlak achter ons woonde aan hetzelfde speelplein), Elly Wildenberg, Katja Snelderwaard (ik tekende ooit haar portret; ze was een geduchte tegenstrever in de ‘strijd’ om het mooiste handschrift: waar is de tijd!), Pablo Smolders (zijn vader was kunstenaar en leraar tekenen aan het plaatselijke middelbare S. Adelbertcollege waar ik later naartoe ging) Bernadette Houdijk, Peter Sanberg (zat later ook, samen met Roland Wigman, in mijn klas 1G aan het S. Adelbertcollege), Conrad Wolters (met een prachtige modeltrein), Roemer Boogaard (“dubbele o, dubbele a, rd” klonk het automatisch als we naar zijn achternaam vroegen; zijn vader was leraar wiskunde aan het S. Adelbertcollege), Ton Schrama (die helemaal richting Voorschoten woonde) en ook een Liesbeth en Anja (kwamen samen gefietst ‘van ver’), een Angelique (van heel ver weg: helemaal van de Haagse Schouw bij Leiden), Marjolein, Ruud, Rinus, een Belgische jongen (Arnold?), en de eveneens van ver komende Kees en Jaap (van wie vele munten hun weg via Roland naar mij vonden) ... later nog (na de klassplitsing vanaf klas 5): Irma Schulte-Fischdik (klopt deze naam??), kortweg Schulte (maakte samen met mij, Pablo en Elly (en Roland?) deel uit van het ‘geheim genootschap’ “De zwarte hand”, wat onze moeders minstens één zwarte pantykous heeft gekost; we kwamen ), Paul Kramer (Paulus genaamd om niet te verwarren met de andere Paul (Menken)), Jacquo Odemaere (vergeef me evt. schrijffouten; of was hij pas in de middelbare school een klasgenoot?) en de immer beweeglijke Gemke. In klas 5 kwamen er journalisten in de klas naar aanleiding van mijn interview + dagje uit met toenmalig burgemeester Staab van Wassenaar. In klas 4 voerde mijn verjaardagspartijtje naar de toen nog volop bloeiende scheepswerf Verolme in Rozenburg (havengebied Rotterdam). We maakten op de speelplaats de gedeeltelijke zonsverduistering (1971?) mee (van “eclips-brilletjes” was toen nog lang geen sprake!) en vierden later ook het 25-jarig bestaan van de school.

    Sint Jan Baptist, 1970