Ontdek PLUS

Barry De Waard-Slofstra

Kent 1 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Barry De Waard-Slofstra en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Barry De Waard-Slofstra heeft 0 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Geweldig, life long learning!.

    Geweldig, life long learning!

    Open Universiteit Groningen, 1989

    Colleges in de kerk, maandagavond college economie van Pen, de 'historische' lessen van Lokin en Zwalve, de bezoeken aan de rechtbank, de drukte in de koffiekamer aan de Turftorenstraat.

    Colleges in de kerk, maandagavond college economie van Pen, de 'historische' lessen van Lokin en Zwalve, de bezoeken aan de rechtbank, de drukte in de koffiekamer aan de Turftorenstraat. In het eerste jaar daarnaast vooral het studentenleven leren kennen. Na de tweede keer propedeuse toch nog doorgegaan met de studie. In het volgende jaar heb ik mijn echtgenoot leren kennen; ook dit ging ten koste van de studie... Het vierde jaar geprobeerd een inhaalslag te maken. Wel een leuke tijd gehad, leuke werkgroepen met Ellen, Teja, Gerke, Heinrich, Jan D en Jan B en nog een aantal anderen... Met Ellen en Teja nog meegedaan aan het ACLO-toernooi met een aantal heren van boksvereniging Pugilikè. In 1984 definitief gestopt. Bedrijfskunde bleek voor mij uiteindelijk een betere keus.

    RUG Faculteit der Rechtsgel..., 1980

    Altijd in weer en wind naar school, tot half november en vanaf eind februari op de fiets.

    Altijd in weer en wind naar school, tot half november en vanaf eind februari op de fiets... De brugklas bestond uit een heel divers gezelschap uit verschillende plaatsen: Gorredijk, Oosterwolde en Waskemeer. We hadden de eerste les Nederlands van meneer Van der Pol. Onze klasseleraar was ds. Eggink: hij was bij de klasse-avond, waar we chips aten, die hij consequent 'gips'noemde. Na de brugklas gingen de meesten naar de HAVO of het Atheneum. In onze gymnasiumklas zaten maar vijf meisjes. Een rustige, plezierige sfeer, maar misschien een beetje aan de saaie kant. In de vierde werd het allemaal wat spannender met jongens, die van De Drait kwamen...Met dank aan Evert E., die mij met deze en gene liet kennismaken... Toen begonnen de feesten, thuis bij klasgenoten en op school. Een band mocht eerst niet, alleen maar disco. Wel was er een optreden van Sweet d'Buster. En dan natuurlijk de vrije uren en de late vrijdagmiddag bij Jennifeu: wel spannend, de verschaalde bier- en sigarettenlucht, maar vooral lekker dansen, bespiegelingen over songteksten, gesprekken over de zin van het leven! Toen de soos er was, hingen we daar ook vaak rond onder het genot van koffie, tosties en slaatjes. Ach, de tere jongenszielen die ik heb vertrapt, door diepgaande gesprekken te voeren in de soos, waarna bleek, dat het doel verkering was! In mijn naïviteit had ik dat nooit vantevoren door... De muziek van die tijd: Herman Brood, Neil Young en Gruppo Sportivo! Herman Boeije was leraar maatschappijleer. Er was alle tijd voor discussie over kernwapens, dienstweigeren, het militair industrieel complex. Volgens hem was ik een non-conformist. De lessen van de heren Swart en Vos waren bij mij eigenlijk wel favoriet, daarin werd overigens ook veel gediscussieerd, maar het ging ook vaak over vogeltjes (Swart) of fotograferen (Vos). Ik had Magister Niger beloofd om een trouwkaart te sturen als dat er ooit nog van zou komen... En het is er wel van gekomen, ondanks mijn feministische opvattingen in de jaren zeventig. Tot mijn spijt heb ik na 1990 niets meer gehoord over een reünie van het Ichthus. Als het er weer eens van komt, ben ik er bij!

    Ichthus College, 1974