Yvonne van derSchouw

Kent 4 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Yvonne van derSchouw en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Yvonne van derSchouw heeft 9 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik weet niet veel meer van deze school en dat is logisch want ik was er niet zo vaak.

  Ik weet niet veel meer van deze school en dat is logisch want ik was er niet zo vaak. Waar ik dan wel was? In de nabijgelegen coffeeshop (nee, eentje met croissantjes) en met vriendinnen op stap. Ik herinner me Marloes van 't Pad Bosch, een Vonne die eigenlijk ook Yvonne heette en nog wel een paar anderen van wie ik de naam kwijt ben. Een meisje Pauw zat er ook bij en ik herinner me een Emmy die haar tijd ver vooruit was! De aangeboden stof was ver beneden ons niveau, dus de examencijfers waren uitstekend ondanks het vele spijbelen. Alleen jammer dat ik ook niet bij de typlessen kwam opdagen, daar zakte ik dus op. Ik ben er nog steeds trots op. Grappige herinneringen aan een verder absoluut verloren jaar!

  ASR Akademie voor Secretare..., 1973

  Verhuisd van Bussum naar Naarden kwam ik terecht in de vijfde klas bij meester Jellema.

  Verhuisd van Bussum naar Naarden kwam ik terecht in de vijfde klas bij meester Jellema. Alles was anders, van de rekenmethode tot de schoolmelk (!) waar ik nog nooit van gehoord had. Ik vond het er echt niet leuk. De zesde klas, bij meester Dijkema ging al een stuk beter. Klasgenoten? Hanneke Brinkman, toen nog beste vriendin van Joke Cosman, Gerrie Donkersloot, Henk Cremer, Tanja Oostendorp, Annemarie Kalb en natuurlijk Marion Veldhuisen. Tijdje dikke vriendinnen geweest, maar later niets meer van gehoord. Ik rijd nog wel eens langs die school en vraag me altijd af hoe het iedereen is vergaan. Mijn broertje Ids zat ook op deze school, sommigen zullen hem herinneren als 'de dwerg van het kurkeikbos' in het grote toneelstuk over de infante van Spanje! Hij kwam destijds in de vierde bij Meester Venema terecht. En Venema ben ik later weer tegengekomen als hoofd van de basisschool in Lelystad, waar mijn dochter in 1989 naar toe ging...De wereld is klein.

  Burgemeester Visserschool, 1966

  Bier drinken bij Margriet, samen met Daan Stigter de leraar Nederlands.

  Bier drinken bij Margriet, samen met Daan Stigter de leraar Nederlands. Werkweek in Zeeland, flauwekullen bij Mevrouw Herskamp, gala's in Gooiland, melden bij dhr van der Zee, Engels van Meneer Kruyt en Duits van mijn overbuurman Hermans. Jammer dat ik de laatste twee jaar geen les meer van hem had. Ik denk nog regelmatig aan hem, aan Wahban Hilal en ook Zuiderveld. Fantastische leraren die er helaas niet meer zijn. Havo eindexamen gedaan in '73 samen met onder meer Hadelinde van der Hoek, Hanneke Brinkman, Jeanne Couturier, Marianne Kuyt en Inez Olivier. Fantastische jaren op een geweldige school!

  scholengemeenschap godelinde, 1968