Walter Gerritsen van der Hoop

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Walter Gerritsen van der Hoop en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Walter Gerritsen van der Hoop heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het waren 'noodgebouwen' maar heel gezellig, houten vloeren en wanden (het rook ook naar hout), mooi tussen het groen gelegen.

  Het waren 'noodgebouwen' maar heel gezellig, houten vloeren en wanden (het rook ook naar hout), mooi tussen het groen gelegen. Naast onze school de openbare school, die we uitscholden voor 'openbare stinksigaren'. Mooie speelplaats, geen eigen gymlokaal, we moesten netjes in de rij naar een gymlokaal aan de .....Blommensteijnlaan? 1 x per jaar kwam een pottenbakker op school, of een glasblazer. En soms film, in het enige lokaal dat verduisterd kon worden, op de hoek, educatieve films van Shell etc. Om te kopiëren was er een voorloper van een stencilapparaat, ik weet niet waarop het werkte, maar het stonk naar iets chemisch. Meester Van den Blink, later meester Jansen. Als je jarig was tracteren, en ook langs de andere klassen: alle meesters en juffrouwen kregen een tractatie.

  juliana van stolberg school, 1953

  Dat we een eigen zwembad hadden was wel het meest bijzondere! Inderdaad: chloor-ogen.

  Dat we een eigen zwembad hadden was wel het meest bijzondere! Inderdaad: chloor-ogen. En ook gym op het veld van het Nachtegaalplein, honkbal, sofbal,wel soms hondenpoep aan je schoenen. Al met al wel veel geleerd, ook talen: Engels: mevrouw Vercruijsse; Frans: de heer Van Veen; Duits: Huizer. Ook interessant: natuurkunde van Dekker. Niets van geleerd: scheikunde. Ook niet van tekenen, als je daar geen talent voor had was het weggegooide moeite. Wiskunde: leuk, mevrouw Kok, toen ik later op een reunie kwam bleek het gewoon een leeftijdgenote (bijna), dat realiseerde je je toen niet.

  charlois lyceum, 1959

  ?