Ga naar de inhoud

Herleef de magie van Love Boat!

Update:

Stap aan boord van een reis door de tijd en herleef de betovering van 1 van de meest geliefde televisieseries aller tijden: Love Boat. In het bijzonder willen we onze aandacht richten op het iconische personage Captain Stubing, wiens charme en wijsheid de harten van miljoenen kijkers veroverden.

Het ontstaan van Love Boat

In de jaren ’70 was Love Boat een revolutionair concept dat de kijkers meenam op een droomcruise vol romantiek en avontuur. De serie, gecreëerd door Aaron Spelling, introduceerde een ongezien idee waarin een cruiseschip diende als het perfecte decor voor romantische verhalen. Het idee sloeg onmiddellijk aan bij het publiek en Love Boat werd al snel een fenomeen dat de manier waarop we naar televisie keken, veranderde. 1 van de top afleveringen bereikte meer dan 40 miljoen kijkers in de Verenigde Staten!

De serie was gebaseerd op het boek “The Love Boats” van Jeraldine Saunders, die zelf een cruise-directeur was. Haar ervaringen vormden de inspiratie voor de serie. De show speelde zich af aan boord van het cruiseschip Pacific Princess, dat in werkelijkheid het cruiseschip MS Pacific Princess was. Het schip werd wereldwijd bekend als het icoon van de serie.

De eerste aflevering van “The Love Boat” werd uitgezonden op 24 september 1977. De serie liep vervolgens gedurende 9 seizoenen en de allerlaatste aflevering werd uitgezonden op 27 mei 1986. In totaal zijn er 250 afleveringen geproduceerd. Ondanks het einde van de oorspronkelijke serie in 1986, werd “The Love Boat: The Next Wave” gelanceerd in 1998 als een reboot met een nieuwe cast. Het slaagde er echter niet in hetzelfde succes te behalen als het origineel.

Captain Isaac

Het hart van de show: Een van de meest gedenkwaardige figuren in Love Boat was Captain(kapitein) Merrill Stubing, gespeeld door de charismatische acteur Gavin MacLeod. Captain Stubing was niet alleen de kapitein van het schip, maar ook een vertrouwenspersoon en een bron van wijze raad voor de passagiers. Met zijn warme glimlach, perfecte uniform en onberispelijke manieren stal hij de harten van kijkers over de hele wereld. Hij was de personificatie van stabiliteit en charme, en zijn aanwezigheid aan boord van het schip creëerde een gevoel van veiligheid en hoop in een wereld vol liefdesperikelen. De rol van
Captain Merrill Stubing, die werd gespeeld door acteur Gavin MacLeod, was oorspronkelijk bedoeld voor acteur Raymond Burr, maar hij weigerde de rol. MacLeod vulde de rol perfect in en werd een onvergetelijk gezicht van de serie.

Helaas is Gavin MacLeod, de acteur die Captain Stubing speelde, overleden op 29 mei 2021. Hoewel kapitein Merrill Stubing niet meer met ons is, zal zijn personage en zijn bijdrage aan “The Love Boat” altijd herinnerd worden als een belangrijk onderdeel van de serie en de nostalgie die het oproept. Tegenwoordig op veel (thema)feestjes en evenementen is zijn kostuum als kapitein van het schip nog altijd favoriet bij velen!

Andere acteurs

Naast Gavin MacLeod als Captain Merrill Stubing waren er nog een aantal andere bekende acteurs die vaste rollen speelden in “The Love Boat”. Hier zijn enkele van hen:

 • Bernie Kopell als Dr. Adam Bricker – Kopell speelde de rol van de schiparts, Dr. Adam Bricker. Hij was een komisch personage dat vaak betrokken was bij hilarische situaties aan boord van het schip.
 • Fred Grandy als Burl “Gopher” Smith – Grandy speelde de rol van de purser, Burl “Gopher” Smith. Hij was verantwoordelijk voor de coördinatie van de passagiers en had vaak een komische interactie met hen.
 • Ted Lange als Isaac Washington – Lange speelde de rol van de charmante barman Isaac Washington. Hij was een bron van advies en plezier voor de passagiers en bemanningsleden.
 • Lauren Tewes als Julie McCoy – Tewes speelde de rol van de cruise-directeur Julie McCoy. Ze was verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken aan boord van het schip en had vaak te maken met uitdagende situaties.

Deze acteurs waren de belangrijkste castleden van “The Love Boat” gedurende de meeste afleveringen van de serie. Ze creëerden samen een hechte en geliefde ensemblecast die de kenmerkende dynamiek en humor van de show tot leven bracht.

Het iconische lied wat niet meer uit je hoofd gaat

Het iconische Love Boat-lied, gecomponeerd door Charles Fox en met teksten van Paul Williams, werd een kenmerkend onderdeel van de serie en droeg bij aan de herkenbaarheid en charme ervan. Het lied werd geïntroduceerd in de openingsscène van elke aflevering en was direct herkenbaar voor kijkers over de hele wereld. Met zijn vrolijke en opbeurende deuntje zette het nummer meteen de toon voor de avonturen die zouden volgen op het Love Boat-cruiseschip. Kun jij het deuntje direct in je hoofd neuriën?

De teksten van het Love Boat-lied waren eenvoudig maar veelzeggend. Het begon met de iconische zin: “Love, exciting and new, come aboard, we’re expecting you” (“Liefde, spannend en nieuw, kom aan boord, we verwachten je.”) en ging verder met het benadrukken van de romantiek en vreugde die aan boord te vinden waren. Het nummer nodigde de kijkers uit om deel te nemen aan de magie van het Love Boat-avontuur en beloofde onvergetelijke momenten van liefde en plezier. Het liedje wordt nog steeds regelmatig gebruikt en geparodieerd in populaire media, waaronder films, tv-shows en reclames. Dit voortdurende gebruik en referenties naar het liedje getuigen van de blijvende impact en herkenbaarheid ervan. Het Love Boat-lied is niet alleen een symbool van de serie zelf, maar is uitgegroeid tot een herkenbaar onderdeel van de bredere populaire cultuur. Het wordt vaak gebruikt als achtergrondmuziek in verschillende contexten, zoals feesten, evenementen en jubilea. Het liedje wordt zelfs gespeeld tijdens cruiseschepen en andere maritieme activiteiten om een gevoel van vreugde en verwondering op te roepen.

Romantiek op volle zee

Love Boat was een symbool van romantiek en liefde op volle zee. Op het schip vonden talloze ontmoetingen plaats, variërend van nieuwe liefdesverhalen tot herenigingen van oude vlammen. Passagiers met verschillende achtergronden en verhalen stapten aan boord en vonden een plek waar romantiek kon opbloeien. De serie behandelde delicate en complexe relaties op een luchtige en hartverwarmende manier, waardoor het publiek zich verbonden voelde met de personages en hun zoektocht naar liefde.

Iconische gaststerren

Een van de kenmerken van Love Boat was de indrukwekkende lijst van gaststerren die de revue passeerden. Beroemde acteurs, muzikanten en sportsterren verschenen als gasten op het schip en voegden een extra dosis glamour toe aan de serie. Namen als Andy Warhol, Ginger Rogers, Tom Hanks, en vele anderen werden vereeuwigd in de Love Boat-geschiedenis. Hun optredens voegden een element van verrassing en verwondering toe aan de afleveringen en droegen bij aan de populariteit van de serie. Hier is nog een lijst van gaststerren in de serie:

 • Janet Jackson – De populaire zangeres Janet Jackson maakte een gastoptreden in een aflevering van de serie in 1985, waar ze een rol speelde in een verhaallijn rond een muziekvideo.
 • Debbie Reynolds – De getalenteerde zangeres, danseres en actrice Debbie Reynolds, bekend van films als “Singin’ in the Rain” en “The Unsinkable Molly Brown”, was te zien in een aflevering van “The Love Boat”.
 • Brooke Shields – Het voormalige kindsterretje en supermodel Brooke Shields verscheen in verschillende afleveringen van de serie, waar ze verschillende personages speelde.
 • Betty White – De geliefde actrice Betty White, bekend om haar rollen in “The Golden Girls” en vele andere tv-shows, verscheen in verschillende afleveringen van “The Love Boat”.
 • Joan Collins – De legendarische actrice Joan Collins, bekend om haar rol als Alexis Carrington in “Dynasty”, speelde ook een gastrol in 1 van de aflveringen.
 • Michael J. Fox – Voordat hij bekend werd als Marty McFly in “Back to the Future”, maakte Michael J. Fox een gastoptreden in een aflevering van “The Love Boat” in 1983.
 • Frank Sinatra Jr. – De zoon van de legendarische zanger Frank Sinatra, Frank Sinatra Jr., speelde een gastrol in 1 aflevering van de serie.
 • Olivia Newton-John – De Australische zangeres en actrice Olivia Newton-John, beroemd om haar rol in de film “Grease” en hits als “Physical”, verscheen als gast in een aflevering van de serie.
 • Adam West – De legendarische acteur Adam West, vooral bekend als de originele Batman in de jaren ’60 televisieserie, maakte een gastoptreden in “The Love Boat”.
 • Aretha Franklin – De legendarische “Queen of Soul”, Aretha Franklin, speelde zichzelf in een aflevering van de serie.
 • Elton John – De wereldberoemde zanger en componist Elton John maakte een gastoptreden als zichzelf in een aflevering van “The Love Boat”.
 • Mickey Rooney – De legendarische acteur Mickey Rooney, die een indrukwekkende carrière had die meer dan 80 jaar besloeg, speelde een gastrol.
 • Sonny Bono – De zanger en politicus Sonny Bono, bekend van het duo Sonny & Cher, maakte een gastoptreden.
 • De legendarische acteur Mickey Rooney, die een indrukwekkende carrière had die meer dan 80 jaar besloeg, speelde een gastrol.
 • Mark Hamill – Voordat hij wereldwijde bekendheid verwierf als Luke Skywalker in de “Star Wars”-franchise, had Mark Hamill een gastrol in een aflevering van “The Love Boat”.

Welke bekende personen heb jij gezien in deze indrukwekkende lijst van gaststerren? Of staat deze bekende persoon er (nog) niet tussen?

Het Love Boat-fenomeen

Love Boat ging verder dan alleen een televisieserie en werd een echt fenomeen dat zijn stempel drukte op de popcultuur. De serie inspireerde niet alleen kijkers, maar creëerde ook een bredere impact op het cruisetoerisme en de romantische komedies van die tijd. Love Boat moedigde mensen aan om zelf deel uit te maken van de romantiek en avontuur die op volle zee werden ervaren.Cruises werden populairder en mensen zochten naar de magie die Love Boat belichaamde.

De erfenis van Love Boat is onmiskenbaar. Het opende de deur voor andere feelgood-series(Voel je lekker-series) en legde de basis voor het genre dat we tegenwoordig kennen als de “dramedy”.(Combinatie van drama en komedie) De combinatie van romantiek, humor en hartverwarmende verhalen werd een succesformule die veel andere shows hebben nagevolgd. Love Boat toonde aan dat televisie niet alleen een vermakelijk medium is, maar ook een bron van troost, inspiratie en hoop kan zijn.

Fans over de hele wereld hebben nog steeds een speciale plek in hun hart voor Love Boat, hoewel de serie tientallen jaren geleden voor het eerst werd uitgezonden. Het herkijken van oude afleveringen roept een gevoel van nostalgie op en brengt ons terug naar een tijd waarin romantiek en avontuur op volle zee een bron van verlangen waren. En te midden van al die nostalgie is er één figuur die voor altijd in ons geheugen gegrift zal blijven: Captain Isaac, gespeeld door Gavin MacLeod.

categorie├źn: Van toen