Blocker
Terug naar alle verhalen
huishoudbeurs

Deel jouw allerbeste huishoudtip en win 2 tickets voor de Huishoudbeurs

 • SchoolBANK redactie
 • 4 weken
Loading Likes...
Win 2 tickets voor de Huishoudbeurs (3x kans)

Van zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart vindt het gezelligste evenement van Nederland weer plaats: de Huishoudbeurs! Kom proeven, proberen, passen en natuurlijk ook heerlijk shoppen. Er is voor iedereen iets te ontdekken. SchoolBANK mag 3 x 2 tickets voor de Huishoudbeurs weggeven.

huishoudbeurs

Sinds 1965 is het huishouden drastisch veranderd. Vroeger was men zeer creatief in het huishouden omdat er nog niet zoveel producten op de markt waren. Tegenwoordig is er voor bijna elke vlek wel een product beschikbaar. Wondermiddeltjes en goede adviezen werden dan ook goed bewaard en van generatie op generatie doorgegeven. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds reuze handig.

Wat moet je doen om kans te maken?

Op de Huishoudbeurs worden natuurlijk de allernieuwste snufjes en middeltjes op het gebied van het huishouden gedeeld maar wij zijn op zoek naar jouw allerbeste huishoudtip! Het mag een tip van grootmoeder zijn of 1 die je recentelijk hebt ontdekt.

Deel jouw allerbeste huishoudtip in de reacties onderaan dit artikel. De 3 beste inzendingen ontvangen 2 tickets voor de Huishoudbeurs.

Info en voorwaarden
 • De winnaars worden in de week van 17 februari bekend gemaakt via de blog en ontvangen de tickets per e-mail;
 • De Huishoudbeurs is van 22 februari tot en met 1 maart 2020 in de RAI Amsterdam;
 • Kijk op www.huishoudbeurs.nl voor meer informatie;
 • Je ticket voor de Huishoudbeurs geeft ook meteen toegang tot de Negenmaandenbeurs en het Pasar Colours festival.

Reacties 69 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Mijn beste tip voor het ramen lappen is lekker warm water met daarin een halve ui en verder niks, perfect streep vrije ramen TOPTIP 🥰

 2. Mijn allerbeste tip kreeg ik van me schoonmoeder,
  Me dochter (2 jaar) had zich gesneden aan een stukje papiert en heeft vervolgens de vinger over onze witte muur getrokken,
  Me schoonmoeder gebeld hoe ik dit er af ging krijgen zonder dat het zou gaan vlekken.
  Antwoord was dep er maar wat melk op even laten intrekken en je ziet niks van de vlek weer.

 3. Een vaatwas tablet gebruiken in de toiletpot! Een nacht laten rusten, in de ochtend doorspoelen en alleen met de borstel doorhalen, alle kalk is weg!!

  Ook te gebruiken in een thermoskan of koffiekan .et koffie of kalk aanslag. Een vaatwas tablet een nachtje met water laten intrekken en de volgende dag goed omspoelen. De kan is als nieuw!

 4. Of het echt huishoudelijk is weet ik niet maar hier komt wel een hele goeie tip;
  Heeft je kind kauwgom in het haar en de schaar is de enige oplossing? NEE, smeer er pindakaas op en even goed insmeren. Het vet van de pindakaas zorgt er voor dat je het eruit kan halen

 5. Ik ben in het rijke bezit van een droger, ik zou hem niet willen missen, maar wel vervelend dat het drogen zo lang kan duren, niet fijn als je graag een paar wassen achter elkaar kan draaien. Tot ik laatst ergens las dat het drogen veel sneller gaat als je een droge handdoek bij je natte was in de droger mee laat draaien. Waarom het werkt dat weet ik niet precies, maar het werkt en ik ben superblij met deze tijdsbesparende tip die ik daarom ook graag hier deel!
  De huishoudbeurs is superleuk en met gewonnen kaarten ga ik graag opzoek naar nog meer trucjes die het huishouden makkelijker en misschien zelfs leuker maken!

 6. Mijn tip…
  Wc de hals erg veel aanslag leg er een vaatwastablet in zonder plastic en laat nachtje staan daarna borstelen en aanslag verdwijnt

 7. Spiegels en ramen lappen met een emmertje met heet/warm water met azijn en 2 druppeltjes afwas middel. Met een wonderdoekje ben je in 1 keer klaar. Beter voor het milieu maar vooral erg efficient en goed. Inmiddels hebben mijn man en ik een restaurant en alle spiegels en ramen worden zo gelapt. Mijn oma is trots 🙂 Zij had het weer van haar moeder.

 8. Een kristallen bloemen vaas vullen met warm (handwarm) water met een Steradent tablet ( kunstgebit reiniger) dit paar uur laten staan en de vaas is weer schoon zonder aanslag.

 9. Azijn tegen kalk.

  De wasbak , toilet, kranen etc maak ik schoon met azijn. Als er veel kalk op zit dan even wc papier erop of eromheen (B.V.: kraan) plakken en de azijn erop spuiten. Laten inwerken , wc papier verwijderen, even afdoen en daarna zijn de kalk plekken weg. Deze tip van oma heeft mijn leven zoveel makkelijker gemaakt 🙂

 10. als je keukenkasjes vies en vet zijn geworden (vooral de bovenkant) maak het schoon met sla olie de vet word dun en vloeibaar en is heel makkelijk te verwijderen.. de meeste mensen gebruiken ammonia maar Veelste chemisch ..met een beetje sla olie gaat het ook heel goed.. en is milieu vriendelijk .👍

 11. De allerbeste oma tip die ik heb gekregen en nog steeds gebruik is groene zeep tegen grasvlekken.
  Allebei mijn kinderen voetballen waardoor ik hier veel mee te maken heb. Dit is echt HET middel om sportkleding weer als nieuw te krijgen zonder dat je de kleur beïnvloed.

 12. Voordat het flink gaat regenen de dakramen met doekje met afwasmiddel inwrijven en de regen het werk laten doen. Redultaat: heldere schone ramen! Werkt echt goed.

 13. Glazen gas op glas kookplaat streeploos en glimmend maken: eerst schoonmaken en drogen, daarna oppoetsen met wd40 en een microvezeldoek.Werkt ook goed voor rvs.

 14. Glazen deurtjes van b.v. een kachel eerst met een sopje afwassen en daarna met een oude krant nawrijven. Ze blijven dan ook langer schoon. Werkt perfect.

 15. Reinigen van glanzend, gepolijst metaal gaat simpel door een droge katoenen glazen-/theedoek even in de magneton op de hoogste stand te verwarmen. De hitte van de doek maakt korte metten met vieze vette vingers en het schoongemaakte oppervlak blinkt weer mooi.

 16. een goed/leuk boek luisteren terwijl je de ramen zeemt, de w.c poetst enz….dat maakt het schoonmaken zoveel makkelijker en leuker!

 17. Mijn schoonmaaktip
  bij een oudere auto worden de koplampen geel. Deze zijn mooi wit en glanzend te krijgen door het schoon te maken met tandpasta. Neem de goedkope anders wordt het te duur/ De koplampen goed inwrijven met de tandpasta *schuren* daarna met een vochtige doek schoonmaken.Ze blinken weer als een mol onder zijn staartje.

 18. poetsen van zilveren sieraden, lepeltjes of wat dan ook?
  Leg alles in een pan met water, voeg wat groene zeep en een prop aluminiumfolie toe, breng het aan de kook en laat het geheel een tijdje pruttelen.
  Resultaat: puur schoon en blinkend zilver!

 19. Voor een schone toiletpot neem je drie bruistabletten voor gebitsreiniging, gooi die samen met een liter heet water in je pot ( laat kokend water een beetje afkoelen zodat je pot niet kapot knapt ) en laat het lekker bruisen. Poosje laten intrekken en daarna met de borstel erdoor heen en doorspoelen. Als je de borstel er alvast inzet word die ook lekker schoon. En je pot is als nieuw.

 20. Vette vingers op de roestvrijstalen afzuigkap en magnetron?
  Of roestvrijstalen voorraadbussen….broodtrommel enz.
  Klein beetje olijf- of sla- of ander olie op stukje van de keukenrol..alles glimt weer prachtig!

 21. vergeeld of verkleurd (oud) marmer kun je weer wit (schoon)/ nieuwstaat krijgen door een papje te maken van baking soda met beetje water en dit in te smeren en een poosje in te laten trekken. Daarna afspoelen.

 22. Ik kom uit een groot Brabants gezin en zo gebeurde het nog al eens dat er iemand last had van diarree . Mijn moeder had dan als huishoud tip een thee lepeltje droge kaneel innemen en je was er in een mum van tijd er weer van af

 23. Ketelsteen uit waterkoker opgelost in schoonmaakazijn? Wat dan?
  Kwast de azijn op groenaanslag buiten in de tuin.
  b.v. de schutting.
  Resultaat, mos blijft weg. Azijn niet in riool.

 24. Gootsteen en douche afvoer verstopt?
  Nu niet meer bij ons door wekelijks een theelepeltje SODA in de afvoer te doen.
  Liefst ‘s avonds ná laatste scheut warm water.

 25. om alle vlekken uit kleding te krijgen; het kledingstuk met de vlek (maakt niet uit hoelang het er al op zit als het maar niet gewassen is) onder koud water houden dan goed insmeren met Sunlight zeep dit zo in de wasautomaat doen. Weg vlek

 26. Je was draaien met alleenTerra Wash +mg een Japans middel te koop in natuur winkel in Den Haag.
  Is een zakje met korreltjes verder niets er bij werkt prima. Kan alle wasmiddel / wasverzachter en wat er nog meer gebruikt wordt in de machine de deur uit.
  Is Japans. Kan365 maal gebruikt worden dus na de aanschaf geen uitgaven meer. Dus natuur blij portemonnee blij iedereen blij.

 27. Wanneer je kinderen hebt hun laten meehelpen en ieder zijn dagelijkse/wekelijkse taken terugkerende taken geven. Zo weten ze waarvoor ze verantwoordelijk zijn en heb je meer tijd voor jezelf.

 28. Tip: ik heb altijd soda in huis , het reinigt heel goed! Speciaal als ik de aardappels of groente aan laat branden. Daar kan niets tegenop en de pannen blijven glimmen!!

 29. Tablet om kunstgebit te reinigen, naar gelang grote van (thermos, koffie) kan, fles theeglas of pot, of vaas, halve of hele erin doen warm water erbij laten staan, kwast of spons er kort door goed omspoelen en schoon!

 30. Bij de supermarkt kun je baking powder kopen, staat bij de bakproducten. Een aantal lepels in het putje in de gootsteen doen en daarop een flinke scheut azijn, dan gaat het bruisen. Het verwijdert vetresten en kleine viezigheden in het putje en de buis eronder en voorkomt verstoppingen. Veel beter en milieuvriendelijker dan een fles ontstopper!

 31. Fruitvliegjes laten verdwijnen door kruidnagelen poeder in een bakje doen zijn ze zo weg.
  En als je een verflucht in huis hebt,heel eenvoudig schoteltje verse koffie neer zetten dan is de verflucht weg !!!! Gemalen koffie !!!!

 32. Je ramen wassen met een emmer water met daarin een gesneden uit.
  De ui in grote stukken snijden met schil en al in de emmer met warm water doen.
  Je krijgt mooie en streeploze ramen.

 33. Ik heb een hekel aan kalk in de badkamer. Schoonmaakazijn is hier dus ook de beste vriend 😉 Heb je last van kalk in de douchekop bijvoorbeeld? Leg deze in een emmer met veel schoonmaakazijn en water en haal deze er pas na een aantal uren weer uit. De schoonmaaktip zorgt ervoor dat het kalk in de douchekop als sneeuw voor de zon verdwijnt. !!

 34. Mijn tip is…was je handdoeken met een scheutje schoonmaakazijn
  en het resultaat mag er zijn.
  Lekkere zachte handdoeken, zonder wasverzachter of droogmachine
  dus ongemerkt wat centen terug verdienen.
  Geen zorgen… want van de azijn zul je niets ruiken
  Ga het dus maar snel gebruiken!

 35. Aangebakken ovenplaten, in vuilniszak doen en ook in de vuilniszak een bakje ammoniak doen (klein scheutje is voldoende),de zak dichtbinden, een paar dagen wegzetten (niet te koud, natuurlijk). Na een paar dagen afwassen, je zult zien dat get heel makkelijk gaat en ze zien er weer uit als nieuw!

 36. Plastic broodzakken bewaar ik voor (vieze) klusjes bij wijze van huishoudhandschoenen. Kunnen natuurlijk ook voor de hond gebruikt worden.

 37. Voor als je gootsteen verstopt zit: 1kopje baksoda en 1 kopje hete azijn in de verstopte gootsteen gooien minimaal 30 min.in laten trekken en dan 1liter kookt water erdoor heen spoelen en je gootsteen is weer los!