Blocker
Terug naar alle verhalen
Sinterklaas
Loading Likes...

Al weken kunnen er pepernoten gegeten worden, maar dit weekend kwam Sinterklaas pas ‘officieel’ aan in ons land. Dit feest is voor kinderen in Nederland veelal het hoogtepunt van het jaar. Van de liedjes, tot het zetten van de schoen en het krijgen van cadeaus; wat vond jij het leukste van het Sinterklaasfeest?

Bekijk hieronder een mooi filmpje van hoe Sinterklaas in 1953 zijn opwachting maakte in Amsterdam…
Hij arriveert per stoomboot en wordt op de kade opgewacht door koningin Juliana en de prinsessen Margriet en Marijke.

Wil je meer nostalgische filmpjes bekijken en verhalen lezen? Klik hier voor het volgende artikel.

Reacties 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Prachtig, wat is er veel veranderd! In 1953 was ik negen jaar , maar wij hadden nog niet zo’n ” toverkast”. Niet veel later gingen we naar kennissen in een andere straat die wel al een Tv had. Wel weet ik dat er in 1954 besteding beperking werd afgekondigd. Door de regering opgelegd om de financiën in toom te houden. Was desondanks een fijne tijd