Blocker
Terug naar alle verhalen
QenQ

Dit was de spannendste serie uit de jaren 70

 • SchoolBANK redactie
 • 2 jaar
Loading Likes...

SchoolBANK’er Frank deelt zijn herinneringen over een populaire Nederlandse serie.

“Waar ik in de eerste helft van de jaren 70 echt voor ging zitten, samen met mijn ouders en jongere zusje was de immens populaire serie Q&Q. Man, wat was dat spannend! Ik zat op het puntje van mijn stoel. Het leuke was dat de hoofdrolspelers van mijn leeftijd waren, dat had dan ook iets vertrouwds. Het begon natuurlijk met de openingsmuziek, dat bleef lekker lang in je oren zitten. Natuurlijk lekker mee-blèren; QUUUUU-en QUUUU, QUHUUHUUHUHU EN QU….!”

“Er speelden ook acteurs en actrices in die er nu niet meer zijn, zoals Bob de Lange als de opa en Elly van Stekelenburg die zich ernstige zorgen maakte over haar zoon. Natuurlijk Lex Goudsmid als meneer Pies die van tempo doeloe hield en nooit zijn beloftes nakwam.
Het hele verhaal liep als een trein en je kon als het ware geen aflevering missen tot aan de climax. Q&Q, heerlijke serie. De seventies, heerlijke tijd!”

In 1974 leefde heel Nederland mee met de spannende avonturen van Q&Q. De jeugdserie had zelfs een gemiddeld kijkcijfer van meer dan drie miljoen mensen!
Zat jij vroeger ook aan de buis gekluisterd als Wilbur Quant en Aristides Quarles van Ispen op tv waren? Hoe oud was je toen?
Ben je toch vergeten hoe de vrolijke soundtrack ging? Bekijk dan snel onderstaande video (en wel meezingen hè!).

Kijk op schoolbank voor nog veel meer leuke herinneringen van de jaren 70 of klik hier voor het volgende artikel!

Reacties 5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. ken Q&Q wel maar kan niet veel herinneren . Voor mij was Ivanho ,Winnetou & old shatterhand ,pietje bell,dik trom ,pipo,peppie en kokkie,etc meer bekeken

 2. Zat altijd voor de tv voor de serie te kijken , dat waren pas leuke series.
  Degene van mijn leeftijd vonden het ook een mooie serie en ook het liedje even mooi

 3. Ben je toch vergeten hoe de vrolijke soundtrack ging? Bekijk dan snel onderstaande video (en wel meezingen hè!).

  Zal wel weer de zoveelste fout in het script zijn, maar IK zie NERGENS een “onderstaande Video”om snel te bekijken en mee te zingen.

  ‘t Is één grote RAMP sinds de overname door Sanoma !!!