Bekijk het volledige profiel van Tjeerd van Dijk en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Tjeerd van Dijk heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 6

Zie opmerkingen Mavo Baander. ...

Zie opmerkingen Mavo Baander. Was nl. eerst Ulo daarna Mavo. Osnabruck (Oostenrijk) kan ik me goed herinneren. Dit geldt ook voor de aarderijkskunde- en natuurkunde lessen. Feestjes in de kantine. Ook werden daar de muzieklessen gegeven. Hoop dat bekenden reageren.

2003, Tjeerd van Dijk

Na in Velp de Bosbouw en Cultu...

Na in Velp de Bosbouw en Cultuurtechnische School (LARENSTEIN) te hebben gevolgd heb ik in Frederiksoord de Vervolgcursus Groenvoorziening, Recreatie en Landschapskunde gevolgd. Was een leuke opleiding en ik heb aan de school te danken dat ik na deze opleiding direct aan het werk kon bij de Grontmij in Assen (als opzichter/uitvoerder).

2003, Tjeerd van Dijk

We waren geloof ik de eerste d...

We waren geloof ik de eerste die les kregen in het oude klooster (LARENSTEIN). Voor het eerst op kamers! Deze vrijheid heeft me wel enigzins gevormd. Dit geldt ook voor de school. Weet nog dat er allerlei granaten werden gevonden (tweede wereldoorlog); mijnopruimingsdienst meerdere keren geweest. Het vak Mechanica kan ik me nog altijd goed herinneren. Ook de stage bij een aannemer die was gespecialiseerd in persleidingen, was voor mijn een bijzondere tijd. Met name het uitzetwerk was leerzaam om te doen. Het leren waterpassen en uitzetten hebben we, naar ik me kan herinnneren, veel moeten doen (leren) op school. Het cultuurtechnische vakgebied, wat ik op deze school heb kunnen leren, heb ik goed kunnen toepassen in mijn werk. Heb nl. een tijdlang bij de Grontmij gewerkt als uitvoeren/opzichter. Nu werk ik bij Staatsbosbeheer (GIS-afdeling).

2003, Tjeerd van Dijk
?