Ontdek PLUS

Thérèse deJong

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Thérèse deJong en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Thérèse deJong heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  ik sta bij mijn eigen school Johannus de Doper aan de Willem van de Veldenweg.

  ik sta bij mijn eigen school Johannus de Doper aan de Willem van de Veldenweg.

  De Kleine Wereld, 1960

  Het eerste jaar hadden we nog een meisjes school, de jongensschool was aan de Vriezenweg.

  Het eerste jaar hadden we nog een meisjes school, de jongensschool was aan de Vriezenweg.Toen waren er nog nonnen. Later werd er een grote speelplaats gemaakt op de plaats van de kloostertuin en werd het een gemengde school met twee gebouwen. Toen ging mnr. van Duren met zijn gezin in het klooster wonen.Ik moest een keer nablijvenhad mijn werk niet af ofzo toen ging meester Steenbergen(geloof ik) weg en zei dat tegen een andere onderwijzer dat ik er nog zat.Maar die ging ook weg en vergat mij.Daar zat ik opgesloten in de school!!!!(vriezenweg)Toen stond Wim Zandvliet ineens voor het raam en zei dat ik daar maar doorheen moest klimmen. Zo was ik toch nog weer op tijd thuis voor het eten!!

  Johannes de Doper, 1960

  Het van het internaat weg lopen door Vivian Gersy.

  Het van het internaat weg lopen door Vivian Gersy. was iets heel byzonders. Maar ook het eten is nog wel een herinnering maar niet echt een "favoriete". Maar er is nog veel meer. Dat feest waar Dimmie het over heeft herinner ik me ook nog maar van dat overblijven weet ik natuurlijk weer niets omdat wij in het internaat gingen eten. Wel kreeg ik in de kleine pauze van Marry Strijk altijd een broodje kaas. Dat kreeg ze van haar moeder gewoon mee voor mij. Ik kan me ook goed de tochtjes naar het zwembad herinneren. Dan liepen we door Oegstgeest en door het bos en dat zwembad was naast het Diaconesse Ziekenhuis. In de zomer nog wel leuk maar in de winter zag je alle mensen gezellig aan tafel zitten eten en dan had ik wel heimwee. En als het vroor kreeg je van dat harde haar!!! Als we dan terug waren moesten we onze zwemkleding en handdoeken op de zolder van de bakkerij te drogen hangen. Meestal werd dat wat later door een paar kinderen gedaan en dan stonk dat al naar vieze muffe troep. Ik weet ook dat we in de pauze onze kniekousen naar beneden schoven om een beetje bruin te worden en dan kwam er een zuster langs die zei dat het niet mocht. Omhoog die kousen!!

  Duinzigt (nu Teylingen Coll..., 1966