Theo Ted Voordouw

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Theo Ted Voordouw en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Theo Ted Voordouw heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Streng regime van Ir. Kok, dir...

  Streng regime van Ir. Kok, directeur en "kolonel buiten dienst". "Als ik tegen je praat moet je in de houding staan....". De eerste dag werden we bijeengedreven in de sportzaal. Betoog van directeur: "Stropdas verplicht, ga anders maar thuis ophalen. Jezusschoenen kom je de school niet mee in...." "Patatfrietjongetjes en bromnozems..." Typische uitspraken dus. Broekhuyzen, de concierge, had het voor het zeggen (dacht hij) Hij vertelde de directeur wat de strafmaat zou moeten zijn voor de aangemelde overtreding. Mevr. Broekhuyzen, een lief mens, runde de cantine. Ik at er om kwart voor acht, vlak voor de eerste les, snel een kroket en dronk er een kop koffie om goed wakker te worden. Op mij opgevoerde Tomos reed ik binnen een half uur van Voorschoten naar de Sneeuwbalstraat. Etha ontgroening liep soms een beetje uit de hand. Leraren: Ir. Kann, Kam, Dumore, Henk Schragen. Werkplaats praktijk in Scheveningen. Sport op het Stokroosveld of op het strand of in het zwembad. Schaatsen in de winter. Vooral veel feesten: Sokkenbals in de gymzaal, feestavonden met de "kookschool" en het Zeehospitium in Kijkduin. Gaten in de doorgesleten vloeren van de klaslokalen en belachelijk lage kapstokhaken, zodat je jas letterlijk op de grond lag en nooit kon drogen bij nat weer. Tekenles van Borstlap. Zijn dochter werkte bij de administratie en reed in een Messerschmitt o.i.d. Daar werd ze mee geplaagd. Het ding werd bij de overburen over het hek getild door de leerlingen... De nieuwe school aan de Wegastraat keek uit over de begraafplaats. Was erg compleet vergeleken met de oude school. Veel nadruk op stoommachines, klinkverbindingen en oude technieken. Leraren waren veelal gepensioneerde Indiegangers. Veel over electronenbuizen geleerd. De werking van de transistor werd op een stencil meegegeven, zou eventueel interessant zijn voor de toekomst... In de Wegastraat veranderde veel door toedoen van een nieuwe directeur aldaar. Ik herinner me nog mijn goede vrienden: Paul van Wieringhen Borski, Loek Vuyk, Spronk, Rob Vrijenhoek en vele anderen.

  2003, Theo Ted Voordouw

  Hoofd van de school was "meest...

  Hoofd van de school was "meester Krooshof". Deze woonde, toen ik op het adres Beresteinstraat 10 woonde, pal achter ons in de Marnixstraat aldaar. Hij nam de 6e klas voor zijn rekening. Ook organiseerde hij leuke evenementen zoals de opvoering van het toneelstuk "Goudhaartje en de Troubadour". Verder heb ik goede herinneringen aan meester Vreeman van de 5e klas en juffrouw Gerritsen van de 3e klas. We zaten in de toenmalige vrij nieuwe aanbouw van de school. Vooral in de 6e klas zaten we bijeengepropt in het lokaal omdat de groep zo groot was....

  2003, Theo Ted Voordouw

  1961 diploma A, 1962 diploma B...

  1961 diploma A, 1962 diploma B. Goede sfeer en goede vakleerkrachten: Thijs van Toorn (rokkenjager), Brust (hoofd van de school), Juffrouw Andriessen (Pom) en vele anderen. Ook herinner ik mij tekenleraar Gerritsma, zijn dochter Saskia zat bij ons in de klas. Verder natuurlijk Marloes Sanders, Robert de Kok, Marianne Westerbeek (heb ik 2 jaar geleden nog ontmoet), Jan Weduwer (kwam ik tegen als klant en opdrachtgever), Frank Hameetman (daar lopen mijn verzekeringen) en Hajo Hamming. "Een Zomerzotheid" werd in ons cultureel centrum opgevoerd. Ook werd daar eens een gymnastiekuitvoering gedaan, maar het podium was veel te klein. Mijn echtgenote, Marianne Melein komt van dezelfde mulo.

  2003, Theo Ted Voordouw
  ?