Theo Kloppenburg

Kent 5 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Theo Kloppenburg en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Theo Kloppenburg heeft 5 klassenfoto's en kent 5 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Lagere school, met een pensionaat.

  Lagere school, met een pensionaat. Naar mijn gevoel was er toch een scheiding tussen de pensionairs en de "inboorlingen". Ik heb tenminste nooit naast een pensionair gezeten. Wel heb ik eens klei voor één van de jongens van het pensionaat meegebracht. Gewoon een "kruiwagen" vol bij Georg meegenomen. Bij mij thuis was geen klei, maar zand. Franse les in de zesde klas van broeder Rolandus. Als ik me niet vergis van 5 tot 6 uur. In de pauze, tussen vier en vijf, ging Georg meestal mee naar ons. Om kwart voor vijf kwam Johan en ging het in een soort wielerwedstrijd naar de school. Vaak via een omweg. Zo ook een keer via de Doesburgseweg, vandaar over een smal fietspaadje, met enkele scherpe bochten, naar de Didamseweg. Waar dit fietspaadje uitkwam ter hoogte van Hooman en Scheers. Bij de school was geen Johan meer te bekennen. Na ongeveer een half uur kwam Johan de klas binnen in korte broek. En dat midden in de winter! Hij verontschuldigde zich bij broeder Rolandus voor het te laat komen. Wat bleek? Hij was met zijn rechterbroekspijp tussen de ketting gekomen en die was toen opgescheurd.

  Sint Martinusschool, 1949

  Vers gebakken brood van bakker Assink.

  Vers gebakken brood van bakker Assink. Nog warm, zo uit de oven. In de pauze met z'n vieren zo "ein Leckerbissen" kopen. Onze Frits (Kockelmann) stelde zich meestal vrijwillig bereid deze niet geoorloofde opdracht uit te voeren. Later heb ik nog vaak met bakker Assink daar over gesproken. Hij kwam regelmatig bij mijn vader om samen te gaan jagen. Hij was namelijk een fervente jager. Hij vertelde:"Als de onderwijzers weer eens een razzia uitvoerden, de jongens zich overal verstopten. Achter meelzakken, op zolder, zelfs in mijn slaapkamer onder het bed." Frits is geloof ik wel een keer gepakt worden. Het nodige strafwerk was het gevolg. Of hij degene is geweest die zich onder het bed had verstopt, weet ik niet. Bakker Assink zou in opdracht van de school ons geen brood meer verkopen. Maar zei hij: "De school was mijn beste klant." Leraren die ik mij kan herinneren:Beving, Slot,Teeuwisse, Driest,Gerrits, Otjes, Keet, Peters,Wallerbosch, Gruwel, Kok, Borkes, H(B)uisman(in de 2e klas voor een halfjaar),Pelser(gymnastiek, sportleraar, alleen 1e klas).

  Willibrord Mavo / Mulo, 1956

  ?