Mariaschool

Rijdersstraat 57 in 't Veld, ( Toon op kaart )

120 scholieren

Bekijk de volledige pagina van Mariaschool, blijf op de hoogte van reünies en vind je klassenfoto’s terug!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Log in en begin meteen of registreer je gratis!

Mariaschool foto

Op Mariaschool vind je 10 klassenfoto’s en 120 schoolgenoten. Herken jij ze nog?

Meld je snel aan en kom weer in contact met je oud-schoolgenoten!

Aanmelden

nog een echte meisjesschool met nonnen, een pater in pij die godsdienstles gaf, de eerste klas juf de Brasem.

nog een echte meisjesschool met nonnen, een pater in pij die godsdienstles gaf, de eerste klas juf de Brasem. zuster Theresia mijn vriendinnen Ria Buis en Nel Wijnker

Mariaschool, 1958

Ik bekeek laatst het pas verschenen fotoboek van 't Veld e.

Ik bekeek laatst het pas verschenen fotoboek van 't Veld e.o. waarin alle inwoners gefotografeerd voor hun huis stonden. Het viel me op dat er nog maar weinig oud-klasgenoten in stonden. Allemaal verhuisd dus. Wat is er van iedereen geworden? Ik heb een goede schooltijd op de Mariaschool gehad. Naailes van Maria Agnes: ik deed wel een jaar of meer over één werkstuk dat vond ik vreselijk. Ik zat bij meester Bakker, juf Kessels, meester Beukers (macrameën), meester Beemsterboer en meester Corfage (kon zeer driftig zijn). Zelf viel ik geloof ik niet zo op, ik was zeer verlegen.

Mariaschool, 1970

Ik heb alleen de eerste klas en een stukje van de 2e op deze school gezeten.

Ik heb alleen de eerste klas en een stukje van de 2e op deze school gezeten. In de eerste had ik meester Bakker, die zingen begeleidde op zijn gitaar. De juf in de 2e was toen volgens mij pas nieuw. Ik kan me geen enkele naam van klasgenoten herinneren, ik weet niet eens of mijn vriendinnetje Sylvia Dessel bij mij op school zat. Ze woonde wel bij mij in de straat (Bernardlaan). Mijn broer Jos had een vriendje, Ronald, die op een boerderij woonde. Hij heeft daar heel wat uurtjes doorgebracht.

Mariaschool, 1970