Ron Stultjens

Kent 0 personen

MARRIED
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ron Stultjens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Ron Stultjens heeft 15 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb koud een jaar aan deze opleiding Engels 2e graad en Duits 3e graad (bestond toen nog) gestudeerd.

  Ik heb koud een jaar aan deze opleiding Engels 2e graad en Duits 3e graad (bestond toen nog) gestudeerd. Had ik maar Frans gekozen, dan was het zeker gelukt. Mijn pa had me geadviseerd dat niet te doen. In de Franse taal was geen droog brood te verdienen. Engels en Duits waren de wereldtalen. Hij had niet helemaal ongelijk... En de sfeer op school stond me niet aan. dat was snel bekeken. Gauw naar de PA gegaan.

  mollerinstituut Nieuwe Ler..., 1976

  Sint Frans(iscus).

  Sint Frans(iscus).3 Jaar lang werden we als klas bij elkaar gehouden (1c, 2c, 3c). Men wilde ons niet uit elkaar halen. We vormden een eenheid. Rob Musters (grollen en fratsen), Jan van der Steen, Peter Rooijackers, Peter Reimenam, Marja Duijvelaar (met haar nog quatre-mains gespeeld), Peter van Vessem, Leon de Waal, zijn een paar medestudenten waarvan ik de naam nog herinner. En natuurlijk ons aller Corien Zwager. Docenten: Ben van Wanrooij (muziek), Van der Steen (opvoedkunde), Mart Mous (tekenen en cultuur), Brent (gym), mw. Reinders (blokfluit), Jo van Etten (aardrijkskunde) Sjef Debacker (geschiedenis: "als je kunt vertellen, dan maak je het als onderwijzer"). Handenarbeid was voor mij (en de kinderen) een ramp. Ik bakte daar niets van. Rikken in de pauze was een geliefde bezigheid. Het Brabants Koffiehuis aan de overkant bezoeken trouwens ook. Uiteindelijk ben ik niet voor de klas gaan staan a.g.v. de slechte werkgelegenheid toen. Ik heb nog wel eens aanbod gehad in februari 1981 (naam van de school weet ik niet meer) om voor een zieke leerkracht in te vallen tot de vakantie, maar heb dat toen beleefd afgeslagen. Overigens heb ik het nooit jammer gevonden dat dat niet is gelukt. Dankzij docent Van der Steen mijn coming-out beleefd in het examenjaar.

  pedagogische academie, 1977

  Toen ik in 1970 op deze school kwam, was dat het eerste jaar dat deze school een gemengde samenstelling kreeg van jongens en meisjes.

  Toen ik in 1970 op deze school kwam, was dat het eerste jaar dat deze school een gemengde samenstelling kreeg van jongens en meisjes. Dat gold trouwens ook voor de Marie Mediatrix aan de overkant, die tot het jaar daarvoor een meisjesmavo was. In dat eerste jaar waren er nog niet veel meisjes die zich voor deze mavo hadden opgegeven. Alleen de klas waar ik in kwam te zitten was gemengd. Er heerste een streng regime, en toch bewaar ik goede herinneringen aan deze school. Hier benik pas tot mijn recht gekomen! De resultaten van de hele school waren altijd goed in vergelijking met andere scholen uit de regio. En als je het over de Sint Jozef mavo hebt dan ontkom je er niet aan om ook de naam van die illustere directeur te noemen. dhr. Piet Moerenhout. Een man klein van stuk, maar je kon er niet om heen. Hij was de personificatie van het gezag. Een bijzonder goede herinnering bewaar ik aan dhr. Herben, mijn leraar Frans gedurende die 4 jaar. Andere docenten: dhr. Schalk (wiskunde, later directeur Markenhage havo), dhr. Verdaasdonk (afkomstig van de Doornbos lagere school, handelsrekenen, natuurkunde, wiskunde, scheikunde, godsdienst), dhr. Stroeken (Engels), mw. Marijnissen (Nederlands), dhr. Verster (Duits), Karremans (economie, inmiddels overleden), Van Nes, (muziek). Namen van medeleerlingen: Marjory van Son, Rob Veschuren, Jolanda de Nier, Corine de Serriere de Bizournet (?), Cunera Buijs, Peter Faes, Jack van Kastel, Wim Hogentoren, Sjaak Pannekeet, Wil Gunterman. Een paar jaar geleden was er een reunie t.g.v. de voorgenomen afbraak van het pand. Ik ben er geweest. het was een zeer leuke avond met fijne herinneringen. Het pand was afgeleefd. Dus die afbraak begrijp ik wel.

  Mavoschool St. Jozef, 1970

  ?