Ontdek PLUS

Ron Klitsie

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ron Klitsie en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Ron Klitsie heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leraar Economie Bert Brouwer inspireerde mij door te gaan in het vak.

  Leraar Economie Bert Brouwer inspireerde mij door te gaan in het vak. Leraar Engels Jaap ("James") de Vries bleef boeien met zijn humor: "Vrind, ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat jouw voorbereiding aan de matige kant is..." Ietwat te lang op deze school gezeten, maar wel genoten in die periode. Van de "klasse-avonden" in de eerste jaren (fris en chips voor de leerlingen, pilsje voor de meester) tot de uitreiking van de begeerde "bul" door Jan te Voortwis. Een tijd waarin spijkerbroeken gerepareerd bleven worden, legerjassen werden voorzien van tekst en beeld, lederen schooltassen transformeerden tot "pukkels" en uiteindelijk tot plastic boodschappentassen. En zo kan ik nog wel even doorgaan... Heerlijk!

  SGM Het Zaanlands Lyceum, 1970

  Ik kijk terug op een bijzondere prettige tijd op deze school.

  Ik kijk terug op een bijzondere prettige tijd op deze school. Ik hoor mijzelf bij gelegenheid nog steeds zeggen: "Dit was misschien wel de leukste periode in mijn bestaan..." Ik herinner mij nog dat ik opzag tegen de overgang naar de zesde klas: daar zwaaide meester Klaassen (is de spelling correct?) de scepter. Toen ik in de lagere klassen zat, hoorde ik hem dikwijls bulderen tegen zijn leerlingen in zijn lokaal. Toen ik eenmaal in zijn klas zat, bleek het een hele sympathieke man te zijn. Ik heb kort les van hem gehad, want hij maakte plaats voor meester Rouwendaal. Waarom? Ik weet het echt niet meer.

  Bonifatiusschool, 1964