Rob van Katwijk

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Rob van Katwijk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Rob van Katwijk heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Eerst op de kleuterschool gekomen in de Voorstraat - het was een soort dépendance denk ik van de kleuterschool in de Wilhelminastraat - bij juffrouw Krabbendam, een vriendelijke dame met rood haar, die naast de school woonde.

  Eerst op de kleuterschool gekomen in de Voorstraat - het was een soort dépendance denk ik van de kleuterschool in de Wilhelminastraat - bij juffrouw Krabbendam, een vriendelijke dame met rood haar, die naast de school woonde. Achter de school was een speelplaats, ik herinner me daar een grote boom en een zandbak. Het volgende jaar naar de kleuterschool in de Wilhelminastraat over gegaan.

  Geertruida kleuterschool, 1969

  Hele goede herinneringen aan deze tijd, een leuke school met een leuke sfeer.

  Hele goede herinneringen aan deze tijd, een leuke school met een leuke sfeer. De school is echter in 92/93 gesloopt als ik het goed heb. De eerste klas hadden we juffrouw Dijkstra, ik herinner me haar als een hele aardige juf. Als je jarig was mocht je de hele school door, en zo kwamen we ook nog wel eens in 'het kraaiennest', boven in de oude school. Meester Veenstra gaf toen nog les aan de 6e klas. De tweede klas juffrouw Noort die aanmerkelijk strenger was. Dit werd ooit een keer ge-uit met de houten aanwijsstok, die brak op het bankje van de ongelukkige (was dit Richard niet?). Juffrouw Plug in de derde, en meester Capon in de vierde waren leuke jaren, evenals meester van der Plas en Lambrechts in de 5e en de 6e. Meester Lambrechts deed in de 6e de natuurkunde proeven, ei in de fles, ei uit de fles, en nog wat proeven met luchtdruk. Dit laatste experiment sloeg nogal aan, want toen Lambrechts een keer de dames naar Gym bracht, waren een aantal geintereseerden van mening dat deze proef nogeens over moest. Die stapel boeken op de liniaal werd toch ineens wel erg hoog, en na een grote klap van Dick Vink brak deze in twee stukken. Groot was de bereidheid van alle aanwezigen om een stuk van de liniaal mee naar huis te nemen, teneinde de afloop van dit experiment te verdoezelen.

  Wilhelminaschool, 1971

  Naar de MAVO gegaan met een aantal klasgenoten van de lagere school.

  Naar de MAVO gegaan met een aantal klasgenoten van de lagere school. Het was toch wel even wennen daar, een wat strenge sfeer die op de leerlingen haast averechts leek te werken, want wie liet nou altijd die balk met koptelefoons zo zwaaien bij Linschoten? En wie stak dat rotje aan bij Sabbé? En wie liet er gedome nou altijd zijn brood liggen stinken onder de banken van het scheikunde lokaal, als stille oorlogsvoering tegen Meywaard? En wie liet er zoutzuur over de zeep lopen in dat zelfde scheikunde lokaal? Als er eens iemand op de gang stond te kloten, dan was er altijd ineens die vreemde oude man, die regelrecht uit één van Clint Eastwood western's leek te zijn weggelopen, en je vervolgens de roze bladzijde liet overschrijven uit dat bekende boek. Leuke leraren waren er zeker ook, ik denk dan vooral aan Dobbinga, Bulthuis, de Jong, pa en moe Sabbee, en Koppenaal. 5 december en ook het week-end Terschelling waren de leuke onderbrekingen van deze schooltijd. Enig idee hoe Fred kampioen sjoelen werd, 5 december 1980?

  Christelijke Mulo / MAVO, 1977